Account
Logo
Zoeken
5.3 °C

Lagere straf voor verkrachting echtgenote

wo 21 september 2016, 13.45 uur

LEEUWARDEN - De 48-jarige Driezumer die eind mei zijn eigen vrouw bedreigde, verkrachtte en mishandelde is door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden plus 5 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. De Driezumer kreeg een contact- en locatieverbod opgelegd: zolang de reclassering dat nodig acht mag hij op geen enkele wijze contact opnemen met zijn echtgenote. Ook mag hij zich niet in of rondom de woning van de vrouw bevinden.

Na een bezoek aan de voetbalkantine, op 28 mei, ging de Driezumer volledig door het lint. Hij sleurde zijn vrouw uit de douche, bedreigde haar en sloeg haar tegen het hoofd. De rechtbank acht ook bewezen dat de man zijn vrouw -met de vingers- heeft verkracht. Eerder had de vrouw aangegeven dat zij de relatie wilde beëindigen. De Driezumer dacht dat er een andere man in het spel was.

De Driezumer had gedronken. De reclassering ziet de alcohol als een problematische factor, waardoor de situatie escaleerde en het gevaar op herhaling groot is. De rechtbank legde een alcoholverbod op. De man moet zich laten begeleiden door de verslavingszorg en hij moet zich laten behandelen bij de GGZ. De officier van justitie eiste twee weken geleden 18 maanden cel waarvan zes voorwaardelijk.

De rechtbank vonniste iets milder omdat de Driezumer 'relatief weinig geweld' had gebruikt en omdat het om 'een eenmalige kortdurende verkrachting' ging. Ook had het slachtoffer volgens de rechtbank de verkrachting niet als een verkrachting ervaren. De rechtbank rekent het de verdachte zwaar aan dat het zevenjarige dochtertje er getuige van moest zijn dat haar moeder werd mishandeld. De man moet 1500 euro smartengeld aan zijn vrouw betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.7%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.2%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'