Account
Logo
Zoeken
8.2 °C

Twee weken cel voor hardleerse drankrijder

do 22 september 2016, 16.45 uur

LEEUWARDEN - Een 57-jarige inwoner van Oudega (Sm.) moet twee weken de cel in. De man heeft in de nacht van 7 mei dronken achter het stuur gezeten. Het was de zoveelste keer dat hij met drank op in de auto was gestapt, voor het eerst in 1996. Die andere keren had hij forse rijontzeggingen van negen maanden tot een jaar gekregen.

'Dat krijg je niet als je één borreltje teveel op hebt', stelde rechter Marijke Jansen. Op 7 mei had de Oudegaaster ook diep in het glaasje gekeken. De alcoholtest gaf een score van 2,44 promille, bijna vijf keer teveel. De man had tegen de politie gezegd dat hij zeven fluitjes had gedronken. Dat geloofde de rechter niet. 'Dan kom je niet aan zo'n promillage'.

Op de vraag of hij een alcoholprobleem heeft, antwoordde de Oudegaaster ontkennend. Dat zag officier van justitie Meine Geerds toch net even anders: 'U heeft een heel groot probleem. Als ik zoveel drink als u, dan overleef ik het niet'. De officier eiste een celstraf van een maand.

'Dan ben ik mijn baan kwijt', zei de verdachte, zichtbaar geschrokken. De rechter was iets schappelijker dan de officier, maar de Oudegaaster zal moeten zitten. Jansen veroordeelde hem tot twee weken cel, een boete van 700 euro en een rijontzegging van 15 maanden. Die straf kon de man zich wel in vinden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
66.2%
Ja, op aanvraag  
16%
Nee  
17.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk