11,6 °C

Twee weken cel voor hardleerse drankrijder

do 22 september 2016 16.45 uur

LEEUWARDEN - Een 57-jarige inwoner van Oudega (Sm.) moet twee weken de cel in. De man heeft in de nacht van 7 mei dronken achter het stuur gezeten. Het was de zoveelste keer dat hij met drank op in de auto was gestapt, voor het eerst in 1996. Die andere keren had hij forse rijontzeggingen van negen maanden tot een jaar gekregen.

'Dat krijg je niet als je één borreltje teveel op hebt', stelde rechter Marijke Jansen. Op 7 mei had de Oudegaaster ook diep in het glaasje gekeken. De alcoholtest gaf een score van 2,44 promille, bijna vijf keer teveel. De man had tegen de politie gezegd dat hij zeven fluitjes had gedronken. Dat geloofde de rechter niet. 'Dan kom je niet aan zo'n promillage'.

Op de vraag of hij een alcoholprobleem heeft, antwoordde de Oudegaaster ontkennend. Dat zag officier van justitie Meine Geerds toch net even anders: 'U heeft een heel groot probleem. Als ik zoveel drink als u, dan overleef ik het niet'. De officier eiste een celstraf van een maand.

'Dan ben ik mijn baan kwijt', zei de verdachte, zichtbaar geschrokken. De rechter was iets schappelijker dan de officier, maar de Oudegaaster zal moeten zitten. Jansen veroordeelde hem tot twee weken cel, een boete van 700 euro en een rijontzegging van 15 maanden. Die straf kon de man zich wel in vinden.

 

Regionaal nieuws

donderdag 21 oktober | 2 reacties

Herfstkermis in Drachten

11,6 °C
13 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.