9,9 °C
© WâldNet

Werk aan Sud Ie houdt buurt bezig

ma 26 september 2016 14.08 uur

DOKKUM - De werkzaamheden aan de Sud Ie in Dokkum die momenteel aan de gang zijn, vormen in een deel van de wijk het Fûgellân nog steeds het gesprek van de dag. Eerder dit jaar was dat zo toen de brug over het water dreigde te verdwijnen. Nu zorgt de aanpak van de oevers voor verbaasde gezichten van de buurt. "Het is verbazingwekkend wat er allemaal voor die paar bootjes wordt gedaan", aldus een van de buurtbewoners.

In mei van dit jaar kwam de actiegroep "Behoud Reigersbrug" in actie vanwege het mogelijk verdwijnen van de brug over de Sud Ie. Bewoners die direct naast de brug wonen vreesden voor hun privacy wanneer de brug bleef en werd opgehoogd. Het overgrote deel van de buurt wilde echter de brug behouden. Het college zegde daarom toe in gesprek te gaan met alle belanghebbenden waarbij de wandel en fietsroutes over de Sud Ie het uitgangspunt zijn.

Over de brug ligt inmiddels een elektriciteitskabel, wat er op lijkt te duiden dat de brug niet definitief gaat verdwijnen. Dat stemt de buurt tevreden. "Als we hadden geweten dat de oevers er zo uit kwamen te zien, hadden we daar ook actie op ondernomen", aldus een van bewoners. Volgens de gemeente zijn de oevers nog niet helemaal af. "Het moet eerst erger lijken voordat het beter wordt", aldus Dongeradeel.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

9,9 °C
13 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.