3,8 °C

'Door medicijnen niets van botsing gemerkt'

ma 26 september 2016 18.30 uur

LEEUWARDEN - Een 58-jarige Feanwâldster had op 16 augustus vorig jaar op de Popels in Twijzelerheide met zijn Opel Astra een geparkeerde auto geraakt. Vervolgens was de man doorgereden, zonder zich kenbaar te maken aan de eigenaar van de auto waar hij tegenaan was gereden. De Feanwâldster zei maandag tegen rechter Jolanda Lootsma dat hij nooit wat van de botsing had gemerkt.

Dat had volgens hem te maken met zijn medicijnen. 'Ik had de verkeerde medicijnen, ik was er helemaal raar van geworden', zei de man. Na een ruzie met zijn vriendin had hij uit kwaadheid een handjevol pillen genomen. Vervolgens was hij naar de kroeg gereden om een paar biertjes te drinken. Bij de medicijnen zat in elk geval één soort waar je beter niet mee kan kan gaan rijden.

'Vind u dan niet dat het uw eigen schuld is? U moet niet gaan rijden', zei Lootsma. Op de plek van de aanrijding lag een strip die afkomstig van de auto van de Feanwâldster. Een hele specifieke strip, afkomstig van een Opel Astra, die de eigenaar van de beschadigde auto op het spoor bracht van de verdachte. De man spoorde de Feanwâldster op via Facebook en ging bij hem langs.

De was geen plezierige ontmoeting. De andere man was niet blij, merkte de Feanwâldster. 'Hij sloeg mij gelijk in elkaar'. Omdat de verdachte geen zichtbare verwondingen had, was er geen aangifte gedaan van mishandeling. De schade aan de andere auto is door de verzekering betaald. De Feanwâldster is wel zijn rijbewijs kwijt, dat ligt nog steeds bij het CBR. Voor het doorrijden na een aanrijding kreeg hij van rechter Lootsma een boete van 340 euro.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie