11,7 °C

Politieke weifel over Peinder Mieden

wo 28 september 2016 12.30 uur

OPEINDE - Het besluit over de volgende stap in het project Peinder Mieden wordt twee weken uitgesteld. Volgens een meerderheid van de raad is er op dit moment nog te veel onduidelijkheid. Met name over de belangstelling voor de kavels bestaan zorgen.

De ChristenUnie kwam tijdens het debat van dinsdagavond met het voorstel om een borgsom te innen van de potentiële kopers. Dit zou voor beide partijen zekerheden geven omdat de koper verzekerd is van de grond en de gemeente van verkoop. Deze optie wordt over twee weken besproken.

Wethouder Jos van Horst liet in ieder geval weten liever door te pakken. Hij vreest dat het geduld van potentiële kopers bijna op is. De wethouder kreeg onvoldoende steun. "Mei elts stapke nimme we mear risiko. No komme we op in punt dat we eins net mear werom kinne", was de kritiek van FNP'er Durk Oosterhof. Hij gaf aan dat het proces hem 'gjin lekker gefoel' geeft.

Op dit moment zijn er 23 potentiële kopers die 27 kavels in het bijzondere project afnemen. Negentig hectare agrarische grond wordt in het plan natuur. De kopers ontwikkelen dit en krijgen daar een kavel voor terug. Het plan is experimenteel omdat er welstandsvrij kan worden gebouwd.

 

Regionaal nieuws

vandaag, 10.19 uur

Brandweer redt paard uit sloot

donderdag 21 oktober | 2 reacties

Herfstkermis in Drachten

11,7 °C
13 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.