10,7 °C

Bieb zet jeugd aan energiedrink en chips

vr 14 oktober 2016 11.11 uur

DOKKUM - Terwijl leerlingen van onder andere het Dockinga College geen energiedranken mogen nuttigen in en rond hun school, doet de bibliotheek in Dokkum precies het tegenovergestelde. "Wij zorgen voor energy drink, chips en andere onmisbare voedingsstoffen", kondigt de Bieb aan in een uitnodiging voor een nachtelijke LAN-party.

Energiedranken bevatten per blikje grote hoeveelheden cafeïne. Verslavingszorg Noord-Nederland waarschuwde het Dockinga College voor het groeiende probleem. "Leerlingen worden eerst hyperactief, maar niet veel later erg suf", aldus de school toen het verbod werd aangekondigd. Het verbod op drankjes als Red Bull geldt op alle locaties van de school in Dokkum en Ferwert.

De bibliotheek komt dit weekend met 'Game around the clock'. Er wordt gestart om 13.00 uur en pas de volgende dag om 13.00 uur is de activiteit ten einde. "We starten de dag met een programma voor kinderen en ouderen", zegt de bibliotheek. Vijftigplussers wordt opgeroepen om een smartphone, tablet of laptop mee te nemen, waarna de bibliotheek leert hoe er spelletjes zoals De Slimste Mens, Wordfeud en Candycrush gespeeld kunnen worden. 's Avonds mogen de gamers vanaf 16 jaar zich melden om de hele nacht door te gaan tijdens een LAN-Party met chips en energy drink.

 

Regionaal nieuws

10,7 °C
13 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.