10,2 °C

Leerlingen van vmbo/mavo-locatie Splitting in actie tijdens de sponsorloop

Gezonde schoolpleinen CSG Liudger feestelijk

vr 14 oktober 2016 13.25 uur

DRACHTEN - Op donderdag zijn de nieuwe, gezonde schoolpleinen van CSG Liudger havo/vwo-locatie Raai en vmbo/mavo-locatie Splitting feestelijk geopend. Burgemeester Tjeerd van Bekkum gaf het startschot voor de sponsorloop die voorafgaand aan de opening door ruim honderd leerlingen van locatie Splitting werd gehouden. De opbrengst gaat naar de aanleg van een speelplaats voor de Tumelo PreSchool in Gobabis (Namibië).

Na een halfuur lopen op een parcours rond de scholen werd de route omgeleid door de school waar de leerlingen onder luid applaus door een symbolische muur liepen. Hiermee was de openingshandeling een feit.

Vorig jaar ontvingen beide locaties subsidie voor het project ‘Gezond Schoolplein’ van Jantje Beton. Een Gezond Schoolplein is een plein waar leerlingen ruimte krijgen om te bewegen in een groene, gezonde en uitdagende omgeving. Met de subsidie van Jantje Beton en een bijdrage vanuit het project ‘Impuls’ van de gemeente Smallingerland is het terrein onder andere ingericht met een pannakooi, stepping stones, een door leerlingen ontworpen klimtoren, een basketbalveldje, bomen, beplanting en zitgelegenheid.

 

Regionaal nieuws

10,2 °C
13 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.