9,3 °C

Drankrijdster raakte muurtje: werkstraf

vr 14 oktober 2016 20.30 uur

LEEUWARDEN - Een 46-jarige inwoonster van Drachten is vrijdag door politierechter Maaike de Wit veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur plus 20 uur voorwaardelijk en een rijontzegging van 12 maanden waarvan 8 maanden voorwaardelijk. De vrouw heeft op 17 juni met veel teveel drank op achter het stuur gezeten. De uitslag van de ademanalyse gaf een promillage van 2,36, bijna vijf keer hoger dan de toegestane 0,5 promille.

Nadat de vrouw met haar auto tegen een muurtje was gereden, besloot een andere automobiliste haar te volgen. De Drachtster reed slingerend en kwam een paar keer op de verkeerde weghelft terecht. De getuige besloot de politie te bellen. Nadat ze was aangehouden heeft de Drachtster zich bij de verslavingszorg gemeld. Ze zei tegen de politierechter dat ze geen druppel meer drinkt. Haar rijbewijs kreeg ze terug, dat heeft ze nodig voor haar werk.

Daar hield de rechter rekening mee bij de duur van de rijontzegging. Officier van justitie Meine Geerds had een rijverbod van acht maanden geëist. De Wit vond het te prijzen dat de Drachtster zelf om hulp heeft gezocht en dat ze er alles aan heeft gedaan om een nieuwe misstap te voorkomen. Bovendien had de vrouw een blanco strafblad. De rechter legde een extra lange proeftijd op van drie jaar.

 

Regionaal nieuws

9,3 °C
13 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.