1 °C

De Spijkerpakkenband werd kampioen in de eerste divisie. Foto: Tjalling van der Veen

Brassbands uit de Wâlden doen het goed op NK

zo 23 oktober 2016 14.54 uur

GORREDIJK - Op de 36e editie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Tivoli Vredenburg in Utrecht is De Spijkerpakkenband uit Opsterland zaterdag kampioen geworden in de eerste divisie. Onder leiding van dirigent Erik Janssen behaalden zij 94 punten.

In de kampioensdivisie behaalde Brassband De Bazuin uit Oentsjerk de tweede plek. Gevolgd door Brassband de Wâldsang uit Buitenpost. De uiteindelijke winst in deze divisie ging naar Brassband Schoonhoven.

Ook Gloria Dei uit Gerkesklooster/Stroobos en De Lofklank uit Ureterp deden het goed. Zij werden in de tweede divisie respectievelijk tweede en derde op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Blaast de Bazuin uit Surhuisterveen werd in de derde divisie tweede. En in de vierde divisie was er ook succes voor brassbands uit de Wâlden. Euphonia uit Ternaard behaalde een tweede plek.

Daarnaast won Blaast de Bazuin de prijs voor de beste euphoniums/baritons. De muzikanten die die prijs in de wacht sleepten waren Amber Snip, Fokke van der Veer en Hendrik de Boer.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie