Logo
Zoeken
Zoeken
2.7 °C

© WâldNet |  Drie partijen zullen uiteindelijk worden uitgenodigd om de plannen verder vorm te geven

Vliegveld van 2,85 miljoen op de markt

di 25 oktober 2016 15.30 uur

DRACHTEN - Gemeente Smallingerland is de aanbesteding voor het verzelfstandigen van vliegveld Drachten begonnen. De waarde van de concessieovereenkomst van tien, misschien vijftien jaar is 2,85 miljoen euro.

Geïnteresseerde partijen kunnen zich tot 5 december 12.00 uur inschrijven. Drie partijen zullen uiteindelijk worden uitgenodigd om de plannen verder vorm te geven. De gemeente zal uiteindelijk alle initiatieven beoordelen.

De gemeenteraad had vooraf al gesteld dat zij wenst dat aanvullende activiteiten, zoals de dragraces, in de toekomst mogelijk blijven. Dit wordt ook als criterium meegewogen. Het vliegveld moet verder een toegevoegde waarde hebben voor werkgelegenheid, recreatie, toerisme en duurzaamheid.

In de uitgangspunten van de aanbesteding staat verder dat de nieuwe exploitant garant moet staan voor continuïteit, financiële draagkracht en kwaliteit. Uiteindelijk haalt de gemeente zijn handen van het vliegveld. Financiële en bestuurlijke bemoeienis zijn dus niet aan de orde. De gronden blijven bij een concessieovereenkomst wel in eigendom van de gemeente.

Vooraf hebben de huidige gebruikers de wens uitgesproken om de airstrip te exploiteren. Een meerderheid van de raad besloot in december 2015 in ieder geval om het vliegveld in een concessie op de markt te brengen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....