8 °C

Crematorium Dokkum stap dichterbij

wo 26 oktober 2016 09.37 uur

DOKKUM - De mogelijk komst van een crematorium in Dokkum is een stap dichterbij. Maandagavond vond de Algemene Ledenvergadering plaats van Begrafenis- en Crematievereniging Dokkum en Omstreken. Tijdens deze vergadering hebben de leden ingestemd met de overname van het uitvaartcentrum en de bouw van een nieuw crematorium door Respectrum Crematoria B.V. Als dit najaar nog een omgevingsvergunning wordt aangevraagd kan het crematorium in het voorjaar van 2017 operationeel zijn. Buurtbewoners zijn kritisch over het initiatief.

Respectrum Crematoria heeft plannen om aan de Rondweg in Dokkum een crematorium te vestigen. Het nieuwe zelfstandige Crematorium Dokkum wordt in nauw overleg met de uitvaartvereniging tegen het huidige uitvaartcentrum aan de Rondweg West aangebouwd. Het crematorium krijgt volgens de initiatiefnemers een uitstraling, die past bij het gebied. Het wordt een moderne ovenruimte met een speciaal filter en duurzame technische installaties met onder andere zonnepanelen. Vanuit de omliggende buurten zijn echter ook zorgen over de gekozen locatie. De gemeente vindt een crematorium een voorziening die past bij een regiostad en staat alleen positief tegenover de plannen als deze in goed overleg met de betrokkenen worden gerealiseerd en er aan de milieueisen wordt voldaan.

Al enige tijd zijn Begrafenis- en Crematievereniging Dokkum en Omstreken en Respectrum Crematoria B.V. in gesprek over de komst van het crematorium en de overname van het uitvaartcentrum. Met de uitkomst van de Algemene Ledenvergadering is dat nu een feit. Door de aanbouw van een nieuw crematorium komt Respectrum tegemoet aan de toenemende vraag naar crematies in en rond de wijde omgeving van Dokkum en de wens van de Begrafenis- en Crematievereniging Dokkum e.o. Naast de aanbouw neemt Respectrum ook het uitvaartcentrum over. Het uitvaartcentrum wordt inpandig ingrijpend verbouwd en opnieuw gestoffeerd en gemeubileerd.

 

Regionaal nieuws

vandaag, 10.18 uur

Inbraken in Drachten en Ureterp

Advertentie

Advertentie