8,3 °C

Dag van de Mantelzorg in Noordoost Friesland

wo 26 oktober 2016 10.30 uur

DOKKUM - Op 10 november is er landelijk de Dag van de Mantelzorg. In heel Nederland is er dan extra aandacht voor degene die zorgt voor een ander die de steun hard nodig heeft. Dit jaar is het thema ‘mantelzorg doen we samen’.

In Noordoost Friesland wordt per gemeente een gezellige bijeenkomst voor mantelzorgers georganiseerd. Daarmee willen de gemeente hun waardering uitspreken voor de zorg en het vele werk dat mantelzorgers verrichten. Want het zorgen voor een bekende lijkt vanzelfsprekend maar dat is het niet.

De gemeenten vinden het belangrijk om in beeld te krijgen wie er mantelzorger zijn. Iemand is mantelzorger als deze langdurig onbetaald en vaak intensief zorgt voor bijvoorbeeld een chronisch zieke of gehandicapte partner, ouder of kind, een vriend, buurman of buurvrouw. Begin dit jaar hebben veel mensen een aanmeldformulier ingevuld waarbij ze aangaven mantelzorger te zijn. Al deze mensen hebben inmiddels persoonlijk een uitnodiging ontvangen. Andere mantelzorgers zijn ook van harte welkom.

Het programma is vooral een gezellig samenzijn van mantelzorgers wat wordt opgeluisterd met een high tea en een muzikale omlijsting. In de eerste week van november vinden de bijeenkomsten plaats; op 8 november in Dokkum, op 9 november in Ferwert, op 10 november in Kollum en op 11 november in De Westereen.

 

Regionaal nieuws

vandaag, 10.18 uur

Inbraken in Drachten en Ureterp

Advertentie

Advertentie