Logo
Zoeken
Zoeken
4.2 °C

Werkstraf voor doodsbedreigingen buurman

wo 26 oktober 2016 14.30 uur

LEEUWARDEN - Een slepende burenruzie in Earnewâld mondde op 23 juli uit in een scheldpartij. Een 30-jarige inwoner van Earnewâld schold twee mannen, zijn buurman en een kennis, de huid vol en bedreigde ze. Het leverde de Earnewâldster woensdag een werkstraf op. De man liep in een proeftijd, de voorwaardelijke werkstraf van 60 uur die daar bij hoorde moet hij ook uitvoeren.

Die voorwaardelijke straf was het gevolg van een eerdere rechtszaak, in november vorig jaar. Toen had de Earnewâldster zijn buurman mishandeld. Op 23 juli zou hij de auto van de buurman hebben beschadigd: hij zou een deuk in een van de portieren hebben geschopt. Toen de man daar op werd aangesproken, ging hij door het lint. 'Ik snij jullie allemaal open als ik hier weg moet', riep hij richting de buurman en de andere man.

Omdat de Earnewâldster een onkruidmes in de hand had, voelde de buurman zich ernstig bedreigd. Hij en de kennis vluchtten de woning in. De Earnewâldster ontkende tegenover de politie dat hij de auto had beschadigd. Over de bedreigingen was hij duidelijker: hij zei dat hij 'heel boos' was geweest en waarschijnlijk van alles had uitgekraamd. Omdat er maar één getuige was die over de vernieling had verklaard en de verdachte het zelf had ontkend, oordeelde rechter Jolanda Lootsma dat er te weinig bewijs was.

Zij sprak de Earnewâldster op dat punt vrij. Voor de bedreigingen kreeg de Earnewâldster een werkstraf van 40 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken. De 'oude' werkstraf van 60 uur moet hij ook doen. De mannen die hij bedreigde krijgen elk 250 euro smartengeld. Volgens officier van justitie Tjerk Buma is de wijkagent op de hoogte van de zaak. Volgens advocaat Peter Bonthuis is zijn cliënt onder behandeling bij de GGZ. De Earnewâldster was zelf niet aanwezig bij de zitting.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....