1,6 °C

“Tytsjerksteradiel heeft zich de afgelopen jaren van haar goede kant laten zien”

Tytsjerksteradiel mkb-vriendelijkste gemeente

wo 26 oktober 2016 22.02 uur

BURGUM - Tytsjerksteradiel is door ondernemers verkozen tot meest mkb-vriendelijke gemeente van Fryslân. Burgemeester Wilma Mansveld ontving de prijs woensdagavond uit handen van voorzitter Trudie Timmerman van MKB Noord in Fryslân.

De tweejaarlijkse prijs, die voor de vierde keer wordt uitgereikt, dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter mkb-beleid. Het is feitelijk een grootschalig onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat, waarin ondernemers zich onder meer uitspreken over het beleid in de gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten.

“Tytsjerksteradiel heeft zich de afgelopen jaren van haar goede kant laten zien”, zegt Timmerman van MKB Noord. “Uit de resultaten blijkt dat ondernemers de vriendelijkheid en beleefdheid van de gemeente zeer waarderen, evenals de vlotte wijze van betaling van de gemeente. Ook vinden de ondernemers de gemeente betrouwbaar.”

“Deze prijs motiveert ons enorm!” Dat zei burgemeester Wilma Mansveld bij het in ontvangst nemen van de bijzondere onderscheiding. “Als gemeente willen we ondernemers de ruimte geven en faciliteren bij vraagstukken, met het best haalbare niveau van dienstverlening. Dat de waardering van de ondernemers in onze gemeente wordt vertaald in deze prijs, is een bekroning en een motivatie tegelijk. We gaan door op de ingeslagen weg en gebruiken de uitkomsten van de enquête ook graag voor verdere ontwikkeling en verbetering. Zo werken we voortdurend aan goede randvoorwaarden voor ondernemers in onze gemeente. Voorbeelden hiervan zijn –recentelijk- de nieuwe ontsluitingsweg voor industrieterrein Skûlenboarch en het nieuwe winkelcentrum in Gytsjerk, dat momenteel wordt ontwikkeld.”

 

Regionaal nieuws

Advertentie

zaterdag 27 november | 31 reacties

Sinterklaasintocht Anjum

Advertentie