0,9 °C

Groninger bespuugde agente bij Dodo festival

vr 25 november 2016 16.30 uur

LEEUWARDEN - Een 23-jarige inwoner van het Groningse Boerakker was in augustus tijdens het Dodo Festival in Bakkeveen compleet door het lint gegaan. De man had een politieagente bespuugd en uitgescholden voor 'kankerhoer' en 'kankermongool'. De man was onder invloed van drank. Vrijdag zei de Groninger tegen rechter Marc Brinksma dat hij een alcoholprobleem heeft.

Als hij teveel gedronken heeft, dan gaat er een knop om. Hij was boos geworden omdat hij zelf was mishandeld en hij zich onbegrepen voelde. Hij heeft vaker dit soort gevallen bij het eind gehad. Na het incident in Bakkeveen heeft hij hulp gezocht. Hij laat zich opnemen in een kliniek om van de drank af te komen. De officier van justitie was van aanvankelijk plan om een celstraf te eisen.

Omdat de Groninger in behandeling gaat, paste de officier de eis aan. Hij vorderde een boete van 750 euro. De rechter kwam de Groninger nog iets meer tegemoet: de man moet de helft van de boete betalen, de andere helft blijft twee jaar lang voorwaardelijk boven zijn hoofd hangen. De proeftijd van een oudere straf -30 dagen cel voorwaardelijk- werd met een jaar verlengd.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie