4,7 °C

Sluiting steeg Drachten stap dichterbij

wo 30 november 2016 11.17 uur

DRACHTEN - De gemeente Smallingerland gaat de eerste stap zetten om de steeg tussen de Zuiderbuurt en het Raadhuisplein in Drachten te sluiten. De raad heeft het voorstel gekregen om de veelbesproken steeg te onttrekken aan de openbaarheid.

Lange tijd was de steeg onderwerp van politiek debat. De gemeente beoogde hier een brede doorgang van het Raadhuisplein richting het centrum. Uiteindelijk is hier na vele uren van vergaderingen besloten voor het alternatief via de Kerkstraat te gaan.

Doel is uiteindelijk om de steeg te sluiten. "Mochten de vastgoedeigenaren er toch niets mee doen, dan blijft de steeg gewoon open", verklaarde wethouder Ron van der Leck. De eigenaar van het pand van Lippe Lap heeft echter al kenbaar gemaakt de steeg te willen gebruiken om uit te breiden.

Het onttrekken aan de openbaarheid moet ook het probleem met hangjongeren in de steeg voorkomen. De kans bestaat dat er aan beide kanten een hek wordt geplaatst. Die mogelijkheid biedt het besluit, volgens Van der Leck. "Maar we moeten er wat mee doen, want zoals de steeg er nu uit ziet, ziet die er niet uit."

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie