4,5 °C

Vrijspraak van mishandeling met terrasstoel

wo 30 november 2016 21.30 uur

LEEUWARDEN - Een 22-jarige Drachtster is woensdag door politierechter Klaas Bunk vrijgesproken van de mishandeling van een vrouw met een terrasstoel. Het incident vond plaats op 21 juni van dit jaar, op het terras van een shoarmatent aan de Noordkade. De verdachte zat met vrienden op het terras, toen de vrouw en haar vriend met een hond langsliepen. De vrouw beweerde dat ze werd uitgescholden voor 'dikzak'.

Volgens de verdachte waren de vrouw en haar vriend duidelijk dronken en deden ze uitdagend. De vrouw zou gevraagd hebben of de Drachtster soms bang was voor de honden. Toen de Drachtster haar sommeerde om door te lopen, zou de vrouw met de honden op hem af zijn gekomen. Om zich te verdedigen zou hij een terrasstoel opgepakt hebben en voor zich hebben gehouden.

Hij wilde de vrouw wegduwen. Bij die actie had de vrouw een gebroken neus opgelopen. Het was het verhaal van de verdachte en zijn vrienden tegenover de lezing van de vrouw en haar vriend. Om een mishandeling bewezen te kunnen verklaren, moest officier van justitie Nine Tromp kunnen bewijzen dat de Drachtster de opzet heeft gehad om de vrouw pijn of letsel toe te brengen.

De officier concludeerde dat ze dat niet kon bewijzen en dus zou de Drachtster moeten worden vrijgesproken. Tot die conclusie was advocaat Marjo Buitenhuis ook gekomen. De rechter was het met beide dames eens. Bunk kon zich niet aan de indruk onttrekken dat de vrouw en haar vriend zich niet onbetuigd hadden gelaten. 'Ze waren misschien wat uit op een confrontatie', aldus de rechter. Door de vrijspraak kon de schadeclaim van de vrouw, ze vorderde 500 euro smartengeld, niet worden toegewezen.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie