4,5 °C
© WâldNet |  Voor 2 euro per dag kun je een fietskluis huren in Holwerd met je smartphone

Proef met fietskluizen bij bushalte Holwerd

do 01 december 2016 16.49 uur

HOLWERD - Vanaf deze maand start een unieke proef met acht fietskluizen bij de bushalte aan de provinciale weg in Holwerd. De fietskluizen kunnen met de mobiele telefoon worden gereserveerd en geopend. De proef gaat een jaar duren en daarna zal bekeken worden of reizigers tevreden zijn en of ze gebruik hebben gemaakt van de fietskluizen.

Volgens de provincie Fryslân is dit de eerste proef in Nederland met deze fietskluizen bij bushaltes. De fietskluizen beschikken over de mogelijkheid om eventueel een elektrische fiets op te laden. Het gebruik van de fietskluizen is niet gratis. Het kost 10 eurocent per uur of 2 euro per dag. De prijs is redelijk hoog in vergelijking met andere fietskluizen. Voor 109 euro kan er bijvoorbeeld voor een jaar een fietskluis gehuurd worden bij het treinstation in Grou. Voordeel van de fietskluis in Holwerd is dat het weer mogelijk is om de fietskluis eenmalig te gebruiken.

Bij de heropening van het station in Drachten op 8 december worden daar ook deze nieuwe fietskluizen in gebruik genomen. Naar verwachting volgen er meerdere plaatsen in Friesland in 2017. De app kan zowel voor Apple als Android-gebruikers gedownload worden. Zoek op: fietskluizen

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie