4,5 °C

Eis: werkstraf en cel voor Dokkumer en zoon

do 01 december 2016 17.05 uur

GRONINGEN - Een 22-jarige man uit Dokkum moet wat betreft het openbaar ministerie voor drugshandel een werkstraf van honderd uur opgelegd krijgen. Daarnaast eiste de officier een voorwaardelijke celstraf van zestig dagen.

De 47-jarige vader van de man stond ook terecht voor drugshandel. Hiervoor zag de officier te weinig bewijs en vroeg hij vrijspraak. Hij vond wel de 47-jarige Dokkumer zich schuldig heeft gemaakt aan het bedreigen en afpersen van een marktkoopman. Dit zou deze zomer in Leeuwarden en Sneek zijn gebeurd. De marktkoopman werd voor 8000 euro getild, meende de officier. Hiervoor zou een voorwaardelijke celstraf van een maand opgelegd moeten worden, eiste de aanklager.

De zoon zou nog geld van de marktkoopman tegoed hebben, meende de vader. Daarom bedreigde hij de man. Tijdens de huiszoeking bij vader en zoon stuitten de agenten op speed, pillen, ruim 500 gram wiet en bijna twee gram cocaïne. Ook lag in de woning 800 euro aan contant geld. Volgens de officier hield de zoon een drugsadministratie bij.

De uitspraak volgt op 15 december.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie