4,4 °C

FIOD doet inval in Drachten

di 06 december 2016 18.20 uur

DRACHTEN - De FIOD heeft dinsdag 14 doorzoekingen verricht in woningen en bedrijfspanden in Heerenveen, Oranjewoud, Drachten, Onnen, Groningen, Vleuten, Amsterdam, Bussum, De Zilk en Doetinchem. De doorzoekingen vonden plaats in het kader van een onderzoek naar mogelijke oplichting en faillissementsfraude. Hier zou een bedrag mee gemoeid zijn van zo'n 8 miljoen euro.

Er zijn twee aanhoudingen verricht. Er zijn verder administratie en digitale gegevensdragers in beslag genomen en er is beslag gelegd op bankrekeningen. Bij de doorzoekingen waren forensisch onderzoekers betrokken. De aanleiding voor het onderzoek zijn aangiften van faillissementsfraude en oplichting. Nader onderzoek maakte een geldstroom zichtbaar waarbij vermoedelijk van oplichting afkomstige geldbedragen werden doorgesluisd. Deze geldstroom liep voor een deel via de derdenrekening van een verdachte (voormalig) notaris.

Het onderzoek richt zich volgens het OM op 13 verdachten die zich vermoedelijk schuldig hebben gemaakt aan oplichting en faillissementsfraude. De verdachten hebben vermoedelijk in verschillende samenstellingen, verschillende strafbare feiten gepleegd.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie