4,8 °C

Personeel De Kûpe werkt met tegenzin door

wo 07 december 2016 10.07 uur

BUITENPOST - Met tegenzin werkt het (vrijwillige) zwembadpersoneel van De Kûpe in Buitenpost door. Het personeel wil dat de bestuursleden Lammert Baas en Jack Hoving aftreden. Het duo stuurde maandag nog manager Dietha Paauw naar huis omdat ze uitspraken had gedaan met betrekking tot de hommeles die rondom het zwembad is ontstaan.

Nienke de Bruin, medewerker van het bad: "Wij zijn ontzettend geschrokken dat het bestuur onze manager naar huis heeft gestuurd. Wij hebben als team het volste vertrouwen in haar en zij sprak notabene op ons verzoek met de pers. Wij hebben deze gevolgen niet voorzien. Ook wethouder Spoelstra heeft in een gesprek met de heren Baas en Hoving laten weten dat het gemeentebestuur geen vertrouwen heeft in het stichtingsbestuur." Het bestuur had een plan ingediend voor een nieuw zwembad en dit is door het college van B&W afgekeurd. "Het is ons nu onderhand overigens wel duidelijk dat het de heren niet meer om het belang van het zwembad en onze banen gaat, maar om hun eigen belang."

Het personeel beraadt zich over verdere stappen en blijft bij haar standpunt dat het bestuur dient af te treden. De Bruin benadrukt dat het team zich volledig zal blijven inzetten in het zwembad en dat er op dit moment geen gevolgen zullen zijn voor de activiteiten en de zwemlessen in het bad. De Bruin: "Wij staan met ons team zoals altijd met de volle 100% voor iedereen klaar. We ontvangen veel steunbetuigingen en dat steunt ons enorm. We hopen nog steeds op een goede afloop."

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie