4,5 °C

Vader en schoonzoon vechten: toch vrijspraak

wo 07 december 2016 17.30 uur

LEEUWARDEN - Soms is het voor een rechter een 'makkie' om het bewijs in een strafzaak rond te krijgen, maar niet altijd. Woensdag kwam rechter Klaas Bunk in een mishandelingszaak tot de conclusie dat er vanwege de tegengestelde verklaringen zoveel onduidelijkheden waren, dat hij de twee verdachten niet kon veroordelen. De verdachten, ze waren zelf niet aanwezig in de rechtszaal, waren een 20-jarige Drachtster en zijn -inmiddels ex- schoonvader (52).

De twee waren slaags geraakt in de woning van de schoonvader. Die had nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij er niet echt blij mee was dat de Drachtster verkering had met zijn 17-jarige dochter. Op 7 augustus sloeg de vlam in de pan toen de dochter zei dat haar vriendje haar mobieltje wel wilde kopen. De vader had volgens advocaat Tjalling van der Goot zijn twijfels. Niet alleen over de vriend en diens handel en wandel, maar ook of hij überhaupt ooit zou betalen voor de telefoon.

Omdat zijn vriendin erg lang wegbleef, was de Drachtster op een gegeven moment ook de woning in gegaan. Daar kwam het tot een gewelddadige confrontatie met de vader. De twee raakten eerst slaags in de hal -waar een spiegel sneuvelde- en daarna in de woonkamer. Er vielen over en weer klappen. Wie wie had geslagen en hoe vaak en hoe hard, daarover hadden de getuigen -de moeder van het meisje en het meisje zelf- en ook de verdachten uiteenlopend verklaard.

Onafhankelijke getuigen waren er niet en dat maakte de beoordeling van de zaak extra lastig. De vader was behoorlijk gewond geraakt, maar de Drachtster droeg dan ook een ring. De rechter vond dat hij niet anders kon dan beide verdachten vrijspreken van mishandeling. 'Ik weet niet welke van de partijen ik moet geloven', aldus Bunk. Officier van justitie Margreeth Meijer had ook al voorgesteld om de mannen vrij te spreken. 'Ik kom er niet uit', zei Meijer.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie