13,4 °C

© WâldNet |  De Amelanders konden de verleiding niet weerstaan. De straatwaarde van een kilo coke wordt geschat op tienduizenden euro's

Amelanders opgepakt om handel in aangespoelde coke

vr 27 januari 2017 13.55 uur

NES (AMELAND) - De politie heeft in de afgelopen dagen op Ameland vijf verdachten aangehouden in verband met de handel in cocaïne. De handel begon nadat er rond 13 januari meerdere pakketjes met coke waren aangespoeld op het strand van Ameland. De politie riep mensen op om de pakketjes in te leveren op het bureau. In totaal zijn er bij de politie meerdere aangespoelde pakketjes gebracht, in totaal zo'n drie kilo zuivere cocaïne.

Verhandelen
Intussen kreeg de politie informatie dat een 26-jarige eilandbewoner een aangespoeld pakketje aan het verhandelen was. Hij zou dit samen doen met een 43-jarige man die ook op het eiland woont. De politie startte een onderzoek waarbij beide mannen zijn aangehouden. Verder zijn er nog drie verdachten op Ameland aangehouden vanwege hun mogelijke betrokkenheid. Dat gaat om vrouwen van 30 en 22 jaar en een 16-jarige jongen. Alle verdachten van Ameland zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Harddrugs ging naar Maastricht
Het onderzoek liep vervolgens naar Maastricht. Daar werden een 41-jarige man en een 28-jarige vrouw uit deze plaats aangehouden. Bij een doorzoeking in een woning elders in Maastricht werd ruim een kilogram aan cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. Vermoedelijk is dit de coke die op de stranden van Ameland aanspoelde. De twee verdachten uit Maastricht zitten nog vast. Nog meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws