Account
Logo
Zoeken
4.3 °C

500 kilo hash ontdekt in de loods in Drachten

vr 14 juli 2017, 11.20 uur

DRACHTEN - Zo'n 500 kilogram hash is donderdag door de politie in beslag genomen na een inval in een loods aan de Giek in Drachten. Het betrof een lopend onderzoek en de inval vond omstreeks 9.00 uur plaats. Bij het pand werden vier mannen uit Utrecht, Aalsmeer, Amsterdam en Leeuwarden (26 tot 48 jaar) aangehouden.

Met behulp van een drugshond en een gespecialiseerde zoekploeg (BRATRA) werd de partij drugs in een trailer in de loods gevonden. Naast de drugs is er geld in beslag genomen en is er beslag gelegd op de trailer. De 4 verdachten zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld en zullen vrijdagmiddag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Volgens omstanders werd er zo nu en dan een trailer in de loods gereden en daarna gingen de overhead-deuren dicht. Meestal betrof het chauffeurs uit Oost-Europa. Wat er binnen gebeurde, was een mysterie. De hasj zou vervolgens in kleinere hoeveelheden weer uit de loods worden gedistribueerd.

De politie is donderdag de hele dag bezig geweest met onderzoek in de loods. Met speurhonden werd vermoedelijk geconstateerd dat er drugs aanwezig was. Het BRATRA team is vervolgens ter plaatse gekomen om met zwaardere materieel te zoeken. Zo werden flexen, cirkelzagen en hamers gebruikt. Rond 18.00 uur heeft een bergingsbedrijf de trailer afgevoerd.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
74.5%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
22.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'