8.3 °C

SC Kootstertille ontsnapt aan snelle uitschakeling

zo 10 september 2017, 20.49 uur

GERKESKLOOSTER - Met twee late treffers voorkwam SC Kootstertille dat het laatste duel in de voorronde van de beker om des keizers baard zal gaan. Door het gelijke spel houden De Tilsters de mogelijkheid open om de volgende ronde te halen. Er zal in het thuisduel tegen SC Twijzel dan wel uit een ander vaatje getapt moeten worden want het duel bij GSVV bood weinig perspectief.

Het leek er in het begin niet op dat het een moeilijk duel zou worden want de start toonde een gretig SC Kootstertille. Aize Storm had al na twee minuten spelen een voorsprong op zijn schoen maar raakte slechts het lichaam van doelman Jacob van der Veen. Via Ietze Durk Keuning stelde GSVV daar een mogelijkheid tegenover maar ook Tille goalie Berend van der Woude voorkwam een treffer.

Na ruim tien minuten leverde de betere spelopvatting SC Kootstertille een vroege voorsprong op. Pieter Hoekstra bediende Wilco van der Heide op maat en na een perfecte balcontrole joeg Van der Heide het speeltuig bij de eerste paal binnen; 0-1. Het niet uitbouwen van de voorsprong zou SC Kootstertille lelijk opbreken want na een halfuur spelen zakte het peil bij de Tilsters naar een bedenkelijk niveau. Slordig balverlies gecombineerd met zwak positiespel bracht GSVV terug in de wedstrijd en dat was niet nodig geweest. Marco Meetsma had immers voor 0-2 moeten zorgen maar alleen op de doelman afgekomen nam hij de bal te gehaast waardoor het speeltuig recht op het lichaam van doelman Van der Veen belandde.

In de slotminuten kreeg GSVV vaak teveel ruimte en werd er bij de Tilsters niet geconcentreerd genoeg verdedigd. In blessuretijd kwam de thuisclub dan ook onnodig langszij toen Lourens Minnema uit de hoekschop een gaatje vond en raak prikte; 1-1. Na rust werd het er bij SC Kootstertille niet beter op en na ruim een kwartier spelen nam GSVV zelfs brutaal de leiding. Een snel opgezette aanval eindigde bij Arjan Storm die Marco Kooistra in het vijfmetergebied aanspeelde om vlekkeloos af te ronden; 2-1.

Enkele minuten later leek SC Kootstertille de achterstand ook alweer te repareren maar Aize Storm schoot de aangever van Jouke Waaksma Bzn in kansrijke positie voorlangs. De thuisclub speelde de fysieke kaart waar de Tilsters slecht raad mee wisten. Vijf minuten voor het einde leek de thuisclub het duel zelfs te beslissen toen Wichard Alink zijn team op randje buitenspel naar een 3-1 voorsprong schoot. SC Kootstertille perste er nog een alles of niets offensief uit wat een minuut voor het officiële einde zowaar succes opleverde. Aize Storm mocht de bal in buitenspel positie aannemen en Jouke Waaksma Bzn bedienen die een gaatje in het volle strafschopgebied vond en voor de aansluittreffer afdrukte; 2-3.

Wilco van der Heide leek in de extra tijd nog voor de gelijkmaker te zorgen maar trof het lichaam van de GSVV sluitpost. Nog was het niet gedaan want in de extra extra tijd bezweek GSVV toch nog onder de aanhoudende druk van de gasten. Jouke Waaksma Bzn, een van de weinige spelers die deze middag bij de Tilsters wel zijn niveau haalde, kreeg met de niet meer verwachte gelijkmaker daarvoor zijn terechte beloning; 3-3.