Account
Logo
Zoeken

Opnieuw actie om verkeersonveilige Hantumerhoeke

vr 15 september 2017, 0.16 regionaal

HANTUMHUZEN - Tientallen kinderen waren donderdagavond aanwezig in de raadszaal van het gemeentehuis in Dokkum en ze sloten af met een eigen versie van de Kabouterdans. Iets dat veel raadsleden in hun carrière nog nooit hadden meegemaakt. Michelle van der Sluis, directeur van Christelijke basisschool de Fjouwerhoeke in Hantumhuizen presenteerde haar plan voor een verkeersvriendelijke Hantumerhoek en nam haar leerlingen mee om die plannen kracht bij te zetten.

“De verkeerssituatie is niet ideaal”, kwam van der Sluis donderdagavond vertellen. Voor de raadsleden en wethouder was het overigens geen nieuws dat er rondom de Hantumerhoek stelselmatig te hard wordt gereden. Met de plannen van de directeur moet de verkeersdruk worden verminderd en de snelheid van het gemotoriseerde verkeer afnemen. Door honderd meter van de school af parkeerplaatse te realiseren, hoeven auto’s niet meer voor de school te parkeren. Door tegelijkertijd een voetpad aan te leggen, kunnen kinderen dan veilig naar school lopen. Ook pleitte ze voor een stilstaan verbod voor de school en een fietspad vanaf de Dokkumerwei naar de school toe.

Het verzoek om een dertig kilomeer zone in te stellen en aan het begin van de Fennewei snelheid remmende maatregelen te nemen, zodat ook daadwerkelijk deze zone wordt aangehouden kwam er niet voor het eerst. De wens van bewoners van de Fennewei in Hantumhuizen om een dertig kilometer zone aan te leggen werd vorig jaar door de gemeente Dongeradeel niet ingewilligd. De PvdA en Dongeradeel Sociaal kwamen met een motie om dit mogelijk te maken, maar die werd toen niet door de meerderheid gesteund. Wethouder De Graaf riep destijds op om met een plan te komen, dat ligt er nu. De gemeenteraad moet bij een volgende begroting eerst €50.000,- beschikbaar stellen, zodat er ook daadwerkelijk uitvoering aan de plannen kan worden gegeven.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws