8.3 °C

Buur SC Twijzel bezorgt Tilsters forse oorwassing

zo 17 september 2017, 17.58 uur

KOOTSTERTILLE - Niet dat er direct aan klaterend succes werd gedacht maar een kansloze nederlaag was weer het andere uiterste. Behoudens de eerste vijf minuten, waarin SC Kootstertille brutaal de leiding nam, heeft de thuisclub weinig tot geen grip op de wedstrijd gehad. SC Twijzel wist met de ruime 6-1 overwinning verdiend de volgende bekerronde te halen en kan met een goed gevoel aan de competitie beginnen.

De gasten waren na de aftrap niet goed bij de les en moesten toekijken hoe Gerbrand Waaksma in minuut drie Aize Storm fraai aanspeelde. Storm zette handig zijn tegenstander opzij en met een subtiele voetbeweging liet hij doelman Tristan van Wieren kansloos; 1-0. Een mooie opsteker voor de thuisclub maar dat had SC Twijzel in het geheel niet van haar stuk gebracht, sterker nog men trok direct alle registers open. SC Kootstertille doelman Albert Jan Merkus wist uit de hard genomen vrije schop de bal nog weg te boksen maar nog in dezelfde minuut was hij alsnog kansloos.

Vijf minuten na de Tilster voorsprong had SC Twijzel de stand ook alweer gelijk getrokken. Peter Poortman wist uit een hoekschop bij de eerste paal uitgekiend te profiteren van onoplettendheid in de thuisclub defensie en tekende voor de gelijkmaker; 1-1. Nog binnen het kwartier had SC Twijzel orde op zaken gesteld, al was de thuisclub bij de tegentreffer uiterst behulpzaam. Menno Waasdorp bezondigde zich aan lichtzinnigheid, liet zich de bal ontfutselen en zag uiteindelijk Menno Blom pijnlijk profiteren; 1-2. De gasten bleven heer en meester en na ruim een halfuur spelen was het duel beslecht. Peter Poortman legde vanaf ruim 20 meter aan voor een vrije schop en met een daverende knal werd de aan de grond genagelde doelman Albert Jan Merkus op fantastische wijze gepasseerd; 1-3.

De Tilsters kwamen er voor rust niet meer aan de pas ook al omdat te veel spelers niet thuisgaven. Twee minuten voor rust nam de achterstand nog grotere proporties aan toen SC Twijzel, na een schitterende aanval over veel schijven, met een vierde treffer via Kees Jongsma een geruststellende 4-1 voorsprong richting de thee loodste. Met het inbrengen van Tom van der Veen kreeg SC Kootstertille na rust weliswaar iets meer kleur op de wangen maar tot echt uitgespeelde kansen kwam de thuisclub vooralsnog niet. De gasten hadden daar veel minder moeite mee en op het uur spelen had SC Twijzel ook treffer nummer vijf te pakken. Kees Jongsma liep de Tilsters defensie er op snelheid eenvoudig uit en passeerde vervolgens de niet gelukkig keepende Albert Jan Merkus met een simpel tikje; 1-5.

De beste kans op een tegentreffer was er voor Jouke Waaaksma Bzn maar die kreeg uit de aangever van Tom van der Veen ruzie met de bal en roste het speeltuig slordig naast. Met nog twintig minuten te gaan kwamen de gasten aan het halve dozijn treffers. Johannes van der Meulen ramde de bal vol de vuisten van doelman Merkus en door een woud van benen drukte uiteindelijk Menno Blom de rebound over de doellijn; 1-6. Dubbele cijfers leken in aantocht maar Johannes van der Meulen kreeg de bal niet tegen het net. Zo werd een inzet van Van der Meulen met de voet door de Tilster sluitpost gekeerd en in de slotminuut schoot hij de bal centimeters naast het doel van de thuisclub. Afgemeten aan de forse nederlaag toonde 3e klasser SC Twijzel aan dat het voor de Tilsters nog lastig genoeg wordt om twee klassen lager een rol van betekenis te kunnen spelen.