Logo
Zoeken
Zoeken
-0.3 °C

Moordenaar Marinus Ooms in cel weer gewelddadig

di 03 oktober 2017 17.30 uur

HAULERWIJK - ASSEN (ADP) - De 32-jarige Reggy S. die in 2006 de 51-jarige Marinus Ooms in Haulerwijk om het leven heeft gebracht is opnieuw veroordeeld. De man is voor een brute beroving van een medegedetineerde veroordeeld tot vijftien maanden cel.

Oogletsel
S. werd destijds veroordeeld tot achttien jaar cel, omdat hij Marinus Ooms tijdens een overval doodstak. Tijdens zijn detentie beroofde hij in juli 2014 in Veenhuizen een medegedetineerde van een gouden Rolex. Die liep door het geweld blijvend oogletsel op.

Te laat ingediend
Reggy S. komt in aanmerking om per november 2018 onder voorwaarden op vrije voeten te komen. Dan heeft hij tweederde van de straf uitgezeten. Het openbaar ministerie (OM) vroeg twee weken geleden dit besluit met twee jaar op te schorten, nu S. in de cel in de fout is gegaan. De rechtbank vindt dat de man zich inderdaad ernstig heeft misdragen. Het OM heeft echter het verzoek om de vervroegde vrijlating uit te stellen ruim een jaar na het incident ingediend. Reggy S is inmiddels begonnen met de voorbereiding op zijn terugkeer in de maatschappij. De rechtbank vindt dat het OM dit verzoek te laat heeft ingediend en wees het af.

Niet alleen
De gewelddadige overval deed Regge S niet alleen. Hij kreeg hulp van een 25-jarige medegedetineerde. Die man zit elf jaar cel uit, omdat hij iemand heeft gedood. De 25-jarige kreeg zeventien maanden extra celstraf opgelegd. Hij heeft niet alleen schuldig gemaakt aan de brute diefstal van de Rolex. Hij mishandelde op 15 december 2016 ook nog eens een andere medegedetineerde in Veenhuizen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....