Account
Logo
Zoeken
16.4 °C
Programma intocht Sinterklaas Dokkum bekend

Programma intocht Sinterklaas Dokkum bekend

wo 25 oktober 2017, 21.28 uur

DOKKUM - Zaterdag 18 november is de dag waarop Nederland kan zien hoe Dokkum Sinterklaas ontvangt. In de aanloop naar de live televisie-uitzending, die rond 12:00 uur begint, is er al volop vermaak en vertier in de stad. Zowel bij de vier toegangspoorten als langs de route van de optocht. En om helemaal niets te hoeven missen van het vijf kwartier durende live-verslag op TV, staan op verschillende centrale plekken in de stad grote schermen opgesteld.

Langs de route laten kinderen hun talenten laten zien aan de Sint en zijn pieten. Zo staat er op de Bontebrug een omvangrijk koor van 100 basisschoolkinderen uit Dongeradeel onder leiding van muziekschool Opus3 mooie Sinterklaasliedjes te zingen. Ook wordt er op het Sonnemapleintje (Hanspoort-Hogepol) gedanst door het team van Dance Factory Dokkum. Daarnaast voeren stoere kids op De Bargemerk een survival hindernis uit onder begeleiding van de buurtsportcoaches van Dongeradeel.

Zodra Sinterklaas rond 13:15 uur afscheid neemt van het publiek gaat het entertainmentprogramma in de binnenstad verder. Met muzikale optredens op het grote podium op de Markt, een 'meet & greet' met de Pieten bij de stadspoorten die persoonlijk afscheid nemen van de kinderen en een binnenstad vol muziek met onder andere het Pieten Dweilorkest en de Pieten Sambaband! Daarnaast is deze middag ook het Sinterklaashuis aan de Dijk 4 geopend. Hier kunnen kinderen een kijkje nemen in het 'verblijf' van Sinterklaas en (jong)volwassenen de tentoonstelling 'Wie komt er alle jaren' bezoeken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





Poll: Eurovisie songfestival, wat ga jij doen?

Kijken!  
16%
Naar Leeuwarden! (viewing party)  
4.9%
Iets anders....  
79%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto