Logo
Zoeken
Zoeken
4.8 °C

Facebookactie: Kom zaterdag niet naar Dokkum

do 30 november 2017 11.20 uur

DOKKUM - Op Facebook heeft een actiegroep iedereen opgeroepen om zaterdag niet naar Dokkum te komen. Dit naar aanleiding van de aangekondigde demonstratie van anti zwarte piet demonstranten.

Vreedzaam tegengeluid
Volgens de organisatoren van het Facebook evenement zijn de demonstranten alleen maar uit op rellen en die kans willen de organisatoren hen niet geven. Daarnaast wil de organisatie van het Facebook evenement met deze actie laten zien aan de burgemeester dat de inwoners niet van dit soort acties gediend zijn.

"Moai gean litte"
Al eerder werd door Piter Jellesoan, voorstander van zwarte piet die is betrokken bij de groep "blokeerders", op Facebook aangegeven dat zij de groep niet weer zullen tegenhouden. Ook hij riep op om zaterdag weg te blijven uit Dokkum.

Politiebegeleiding
De demonstratie komende zaterdag duurt van 14.00 tot 16.00 en zal plaatsvinden op het plein Acht Zaligheden aan de Strobossersteeg. Het doel van de manifestatie van Stichting Nederland Wordt Beter is om op te komen voor de vrijheid van meningsuiting en demonstratierecht. De demonstranten zullen onder politie begeleiding naar het plein worden gebracht.

Op de Facebookpagina van het tegengeluid evenement is een uitgebreide uitleg van de organisatoren te vinden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....