KV Veenwouden start 2e seizoenshelft met winst

ma 2 april 2018, 10.57 sportnieuws

ZUIDHORN - Zaterdag startte KV Veenwouden de tweede helft van de veldcompetitie tegen KV Zunobri uit Zuidhorn. Waar Veenwouden in het najaar geen punten op het veld wist te behalen, werden de afgelopen tijd in de zaal al betere resultaten geboekt. In het afgelopen jaar bleken beide teams bovendien aan elkaar gewaagd te zijn. Veenwouden was er dan ook op gebrand de eerste punten van het veld mee te nemen naar huis.

Het eerste deel van de wedstrijd was volledig voor de korfballers uit Zuidhorn. Waar Veenwouden moeite had met het vinden van de korf, ging dat Zunobri erg makkelijk af. Na een klein kwartier stond er al een stand van 6-1 op het scorebord. Dit was het moment dat bij Veenwouden de knop omging. Puntje voor puntje kwam Veenwouden dichterbij en via een afstandsschot van Anne Dirk Hietkamp werd de stand weer gelijk getrokken. Veenwouden zat nu goed in de wedstrijd en zo konden de kleedkamers zelfs met een voorsprong van 10-11 worden opgezocht.

Met de nodige adviezen van coach Daniël Keizer begonnen de korfballers aan de tweede helft. Al snel wist Veenwouden de voorsprong via doelpunten van Riemkje Keizer en Thiadmar Sijens uit te breiden naar een verschil van vier doelpunten. Het was nu zaak om gefocust te blijven en de juiste kansen te blijven benutten. Veenwouden wist op deze manier de wedstrijd uit te spelen en zo werd de wedstrijd met een uitslag van 15-17 afgefloten. De eerste veldoverwinning dit seizoen voor KV Veenwouden is een feit!

Al met al een mooie wedstrijd voor de korfballers van Veenwouden, dit geeft vertrouwen voor de rest van de competitie. De volgende wedstrijd is op 14 april om 15:30 uur in en tegen Lemmer.

Doelpunten KV Veenwouden: Riemkje Keizer en Thiadmar Sijens beiden 4, Johannes de Boer 3, Anne Dirk Hietkamp en Meindert Tangerman beiden 2, Bert van der Meer en Anna Tadema beiden 1.