Account
Logo
Zoeken
10.3 °C

KV Drachten wint van KV Oerterp/VKC

ma 17 september 2018, 17.15 uur

DRACHTEN - KV Drachten trad zaterdag aan tegen streekgenoot Oerterp/VKC. Beide teams hadden hun eerste competitiewedstrijd gewonnen. Deze competitieronde zou uitsluitsel kunnen geven over de echte krachtverhouding in de 1e klasse B. In het begin van de wedstrijd leken de teams aan elkaar gewaagd. Drachten speelde te afwachtend en liet bepaald niet het achterste van z’n tong zien. Oerterp/VKC speelde bij vlagen goed en brutaal.

Nadat Oerterp de score had geopend trok Drachten vrij snel de score gelijk maar slaagde er niet in weg te lopen. Drachten mocht in deze fase van geluk spreken dat Selma Boersma van Oerterp niet op scherp stond. Boersma miste een groot aantal opgelegde kansen. Daarna leek Drachten wel echt wakker en kwam er scherpte in het spel. Wilfred Oostra was aan Drachtsters zijde vanwege een blessure intussen vervangen door Wim Braam. Drachten liep, regelmatig scorend, het tweede deel van de eerste helft weg van Oerterp.

De goed en gedecideerd leidende arbiter Pieter Treep uit Kampen floot voor rust op een niet geflatteerde 16-7 stand. Na de rust ging Drachten ging door waar het de eerste helft was opgehouden en leek op weg naar een monsterscore. Op 24-11 liet Drachten de teugels een beetje vieren maar bleef wel scoren. Redmar Bauer zette even voor het einde van de wedstrijd de 31ste goal op het scorebord. In de allerlaatste fase van de wedstijd maakte Drachten een aantal onnodige fouten die door arbiter Treep bestraft werden met een aantal strafworpen. Uitblinker en topscoorder aan Oerterp-zijde, Gerben Jan Visser, kon met het benutten van de strafworpen aan de uitslag geen positieve draai meer geven.

Trainer Michel Daling over de wedstrijd: “Het resultaat is prima. We speelden in het begin te afwachtend. Dat kan en moet scherper” Topscoorster Welmoed Bauer: “Het ging misschien wel erg gemakkelijk maar het is wel lekker om zo veel te scoren”
De potentiele concurrenten lieten punten liggen waardoor Drachten na twee wedstrijden alleen aan kop gaat gevolgd door Quick’21 uit Oudega. Drachten gaat volgende week op bezoek bij datzelfde Quick’21.

De scores voor Drachten:
Welmoed Bauer 6, Anouk de Boer 5, Redmar Bauer 5, Peter de Zee 4, Siemen Jan Miedema 3, Wim Braam 3, Jennie Terpstra 2, Ilse v.d. Meulen 2, Maurits Witte 1

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer