Account
Logo
Zoeken
3.1 °C

Ferwerderadiel heeft 2 dagen uitgetrokken voor het afscheid van de gemeente

De gemeente Ferwerderadiel neemt afscheid

wo 28 november 2018, 10.34 uur

FERWERT - Vanaf 1 januari 2019 gaat de gemeente Ferwerderadiel op in de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân. Dan komt na ruim 700 jaar een einde aan een zelfstandig Ferwerderadiel, één van de oudste Friese gemeenten. Om stil te staan bij deze historische gebeurtenis, zijn er speciale activiteiten georganiseerd.

Ferwerderadiel heeft 2 dagen uitgetrokken voor het afscheid van de gemeente. Namelijk op donderdag 6 en vrijdag 7 december 2018.

Donderdag 6 december 2018
De allerlaatste raadsvergadering van de gemeente Ferwerderadiel. Deze bijzondere vergadering begint om 19.30 uur. De Commissaris van de Koning, drs. A.A.M. Brok, is bij deze raadsvergadering aanwezig. Tijdens deze bijeenkomst wordt afscheid genomen van de huidige gemeenteraad.

Vrijdag 7 december 2018
Op vrijdag is van 13.30 tot 15.00 uur het gemeentehuis voor iedereen geopend en nog een keer te bezichtigen. In de hal van het gemeentehuis zijn de winnende foto's te zien. Dit zijn de foto's van de fotowedstrijd die is georganiseerd. Daarnaast zijn er kleurplaten te zien gemaakt door de kinderen. Onder de scholen heeft de gemeente een kleurplatenwedstrijd uitgeschreven. In de raadzaal van het gemeentehuis wordt een film vertoond over historisch Ferwerderadiel en een film die een doorkijkje laat zien van de nieuwe gemeente.

Herdenkingsboom Ferwerderadiel
Op vrijdag 7 december om 15.00 uur wordt in Ferwert een herdenkingsboom boom onthuld. De Ferwerderadiel-boom. Een speciale Koningslinde ter herinnering aan de gemeente Ferwerderadiel. Deze boom wordt onthuld op het veldje aan de Hegebeintumerdyk in Ferwert.

Openbare receptie
Op 7 december is iedereen van 16.00 en 18.00 uur van harte welkom in MFC Het Spectrum in Burdaard. Daar is er een openbare receptie waarin het college van burgemeester en wethouders van Ferwerderadiel afscheid neemt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Bekende veerpont Grietman gaat onder de hamer

Bekende veerpont Grietman gaat onder de hamer


regionaal nieuws

33 minuten lang tanken voor €1,33 in Drachten

33 minuten lang tanken voor €1,33 in Drachten


regionaal nieuws

Auto's in botsing op de Weinterp bij Wijnjewoude

Auto's in botsing op de Weinterp bij Wijnjewoude


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in de sloot in Appelscha

Automobilist eindigt in de sloot in Appelscha