Account
Logo
Zoeken
8.6 °C

Wethouder Margreet Jonker met de accuboormachine in de hand

Opening van vogelkijkhut in Twizelermieden

vr 30 november 2018, 9.57 uur

TWIJZEL - Wethouder Margreet Jonker van Achtkarspelen opende woensdag de vogelkijkhut Skiertsjilling in de Twizelermieden. Naast het Simkepaad en het nieuwe fietspad verbindt de vogelhut het gebied in de Twizelermieden met elkaar.

De nieuwe vogelkijkhut is vernoemd naar de Skiertsjilling (Zomertaling) een zeldzame eendensoort die in het gebied broed. De Skiertsjilling bevindt zich nabij de kruising van de Alde Dyk met De Miedwei en is bereikbaar via een houten vlonder die over het water loopt.

Simkepaad
Het Simkepaad vernoemd naar schrijfster en dichteres Simke Kloosterman verbindt Tsjerkebuorren met Sansleat en sluit aan op het laarzenpad langs de Bootsma Poel. Hierdoor is het mogelijk om een rondje om Twijzel te lopen.

Fietspad
Het nieuwe fietspad loopt vanaf de Miedwei langs de Sansleat naar De Njoggen Âlde Mantsjes. Het fietspad en het Simkepaad zorgen voor een beter ontsluiting van het gebied. Het knooppuntennetwerk wordt momenteel aangepast door de Marrekrite waardoor de nieuwe paden binnenkort gemakkelijk te vinden zijn.

Het project is gestart op initiatief van Plaatselijk Belang Twijzel en in samenwerking met Staatsbosbeheer en de Gemeente Achtkarspelen uitgevoerd. Er is een subsidie ontvangen van de provincie (Mienskipsfonds). De nieuwe voorzieningen moeten een impuls geven aan recreatie, toerisme en de natuurbeleving in de Twizelermieden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsPoll: Wat is jouw favoriete sport om te doen?

Fietsen  
18.4%
Hockey  
1.5%
Tennis / padel  
3.4%
Schaatsen  
2.9%
Voetbal  
7.3%
Zwemmen  
6.3%
Ik sport niet....  
29.6%
Iets anders...  
30.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


kwijt / misdaad in je straat

Blauwe gebreide apenknuffel verloren

Blauwe gebreide apenknuffel verloren
regionaal nieuws

Eenzijdig ongeval op de uitvoegstrook van de N31

Eenzijdig ongeval op de uitvoegstrook van de N31
regionaal nieuws

Scooterrijder gewond na botsing door voorrangsfout

Scooterrijder gewond na botsing door voorrangsfout