9.4 °C

Nul punten voor VenV tijdens eerste thuiswedstrijd

zo 20 januari 2019, 17.17 uur

GARYP - Met een volledig nieuwe opstelling mocht de hoofdmacht van Vlug en Vaardig het opnemen tegen de Groningers van ROG. De score van de wedstrijd wordt geopend door de tegenpartij, maar Alianna zorgt voor een antwoord met een mooie doorloopbal, haar eerste doelpunt in het eerste.

Vlug en Vaardig kan tot de 3-3 bij blijven, maar ROG weet vervolgens binnen 10 minuten uit te lopen tot een stand van 4-10. Een mooie combinatie van Yfke en Johan zorgt voor de 5-10, gevolgt door een mooi afstandsschot van Johan, 6-10. Helaas mochten het niet baten, want ROG zorgt dat er binnen vijf minuten 7-16 op het scorebord staat. Dankzij twee strafworpen op naam van Jan en Luut-Peter en 2 doelpunten van Johan, waaronder een prachtig afstandsschot vanaf de middellijn, gaat Vlug en Vaardig de rust in met een stand van 11-17.

Na de rust weet VenV niet mee te scoren met ROG en kijken we binnen vijf minuten tegen een stand van 11-22 aan. Er worden nieuwe krachten in het veld gebracht, waaronder Corrie die met een afstandsschot de 12-22 op het scorebord zet. Er wordt hard gewerkt door VenV en er komen fraaie kansen voorbij, helaas niet altijd met resultaat. Johan en Jan zorgen voor een stand van 15-23.

Het is wel duidelijk dat er voor de equipe van Vlug en Vaardig in deze wedstrijd niets meer te halen valt, want ROG heeft ondertussen de stand op 15-27 gezet. Maar dat weerhoudt de VenV’ers er niet van om niet meer te scoren. Luut-Peter scoort namelijk zijn vierde doelpunt van de avond en wissel Remco zorgt met een afstander voor 18-27. Topscoorder van de wedstrijd, Johan, scoort zijn zesde doelpunt van de avond en Remco zorgt ervoor dat de eindstand van de wedstrijd 20-29 wordt. Helaas heeft Vlug en Vaardig de punten niet in huis kunnen houden, op naar volgende week waar zowel het eerste als het tweede in Buitenpost mag aantreden tegen de Flamingo's.