2.4 °C

Kostbare zege SC Veenwouden op Wykels Hallum

zo 3 februari 2019, 12.45 uur

FEANWALDEN - SC Veenwouden deed goede zaken en nam verder afstand van de degradatiezone door de degradatiekraker tegen hekkensluiter Wykels Hallum met 2-1 te winnen. Op een goed bespeelbaar veld had de thuisclub 70 minuten lang controle over de wedstrijd maar moest het in de slotfase, nadat de gasten terug kwamen tot 2-1, alle zeilen bijzetten om de overwinning over de streep te trekken.

In een sportief duel was de thuisclub de ploeg die voor het meeste gevaar zorgde. Dat leidde na 12 minuten tot de 1-0 toen Wykels Hallum na een corner van Ygram Vrieling niet goed wist uit te verdedigen waarna de bal bij Stefan Jan Sijtsma belandde die keihard uithaalde. Veenwouden kreeg kansen op meer maar doelman Ruben de Vries wist schoten van Ygram Vrieling en Stefan Jan Sijtsma te pareren terwijl een schot van Rinse Procee op de lat belandde. De gasten konden hier weinig tegenover stellen. Een paar afstandsschoten leverden geen gevaar op en een poging van Youri Merkus verdween in de handen van doelman Wytse Reitsma.

Tien minuten na de rust kwam de thuisclub op 2-0 toen Wytze Veenstra keihard raak kopte uit een corner van Rinse Procee. Veenwouden verzuimde daarna de 3-0 te maken. Wytze Veenstra kopte over uit een vrije trap van Rinse Procee en Rinse Procee schoot via de rug van verdediger Reinder Algra over. In de 72e minuut kwam Wykels onverwacht op 2-1 toen Jurjen Bosch goed terug legde op Pieter Dijkstra die fraai uithaalde. In de rommelige slotfase deed Wykels er alles aan om de gelijkmaker te forceren. Jelmer Heins was dicht bij de gelijkmaker maar zag zijn kopbal naast gaan. De thuisclub wist met hangen en wurgen de overwinning over de streep te trekken waardoor het aansluiting vindt bij de middenmoot.