Account
Logo
Zoeken
4.3 °C
Drachten: tiny houses voor daklozen
De tiny houses (foto is voorbeeld) worden geplaatst in de achtertuin van Sociaal Pension Drachten

Drachten: tiny houses voor daklozen

vr 15 februari 2019, 18.04 uur

DRACHTEN - Er komen vijf tiny houses (25m2) in de achtertuin van Sociaal Pension Drachten. Zienn heeft het plan bedacht. De mini-huisjes zijn bestemd voor daklozen uit de gemeente Smallingerland die wél ondersteuning, maar géén Beschermd Wonen-voorziening nodig hebben. De daklozen kunnen er zelfstandig wonen met begeleiding aan huis. De bouw start 18 februari en de eerste bewoners komen in juni.

Sociaal Pension Drachten is een Beschermd Wonen-voorziening voor mensen die het zelfstandig niet redden als gevolg van verslavings-, psychiatrische en/of psychosociale problematiek en een beschikking kunnen krijgen voor Beschermd Wonen. Dat geldt niet voor alle daklozen, niet bij iedereen is sprake van diagnostiek. Als zelfstandig wonen een stap te ver is, bieden de tiny houses een mooie oplossing.

Minder rompslomp, meer rust
De tiny houses zijn bedoeld voor dakloze mensen uit Smallingerland, zodat zij in de eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven. Voorheen moesten ze verkassen naar opvanglocaties in Burgum of Drachten en met de nieuwe oplossing blijven ze 'dichtbij huis'. Uitkeringen hoeven bovendien niet te worden opgestart in een andere gemeente en bij terugkeer in Smallingerland weer opnieuw te worden aangevraagd. Mensen wonen tijdelijk (maximaal 6 maanden tot 1 jaar) in een tiny house. Daarna zetten ze weer de stap naar helemaal zelfstandig wonen.

Eerste bewoners in juni
Bouwbedrijf De Vries bouwt de tiny houses in opdracht van Estea Capital, eigenaar van Sociaal Pension Drachten. De bouw start op 18 februari en neemt ongeveer 3 maanden in beslag.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.3%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.5%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'