8.3 °C

Eenvoudige winst voor KV Drachten

ma 18 februari 2019, 11.09 uur

DRACHTEN - Zaterdag trad een door blessures geplaagd KV Drachten aan tegen Oerterp/VKC in sporthal de Wier in Ureterp. Drachten won eenvoudig en verdiend van de Oerterpers met 22-30. Drachten kon niet beschikken over de geblesseerde Siemen Jan Miedema en Jelmer Faber. Peter de Zee zal wegens een voetbreuk mogelijk helemaal niet meer in actie komen dit seizoen. Milan Mulder en Redmar Bauer begonnen daarom in de basis. Wim Braam lijkt definitief terug na een blessure. Oerterp miste Gerben Jan visser door een blessure.
Waar Drachten de vorige wedstrijd tegen Ritola door gebrek aan inzet de punten liet liggen hadden ze het deze wedstrijd veel beter begrepen. Met af en toe fraai, snel en gevarieerd, spel gekoppeld aan een flinke dosis inzet liep Drachten in de eerste helft gemakkelijk weg van een overigens hardwerkend Oerterp. Drachten nam direct een voorsprong en bouwde dit halverwege de eerste helft via 5-9 eenvoudig uit naar een 9-17 ruststand. Fraaie bal- onderscheppingen en supersnelle aanvallen maakten de wedstrijd het aanzien zeker waard. Ook de soms pittige, fysieke, duels tussen vooral Lyssa v.d. Ende en haar opponenten waren prachtig om te zien. Onder leiding van Scheidsrechter van der Kloet uit Dokkum kon de wedstrijd zich op deze manier positief ontwikkelen.

De tweede helft nam Drachten wat gas terug waardoor Oerterp de kansen die ze kreeg goed verzilverde, vooral via een goed spelende Jisse van der Schaaf. Drachten kwam echter geen moment in de problemen en bracht via een tussenscore van 15-25 de verdiende 22-30 eindstand op het bord. Als Drachten alle goede kansen had benut had de score veel hoger uit kunnen vallen. Redmar Bauer scoorde als invaller zes keer en bekroonde zich daarmee, samen met Jennie Terpstra die er ook zes maakte, tot topscoorder in deze wedstrijd. Vergeleken met de vorige wedstrijd verdienden alle Drachtsters deze week een dikke voldoende. Drachten kwam als enige ploeg in de 1e klasse B dit weekend in actie vanwege de voorjaarsvakantie. Er volgen nu twee weken rust waarna op 9 maart thuis tegen De Waterpoort uit Sneek de draad weer wordt opgepakt. Komend weekend en het weekend van 9 maart zijn voor Drachten interessante weekenden omdat de concurrenten van Drachten elkaar allemaal onderling treffen en puntverlies van deze en gene gunstig uit kan pakken voor Drachten. Voorwaarde is dat Drachten wel de eigen wedstrijden blijft winnen.