Account
Logo
Zoeken
8.9 °C

VV Anjum doet goede zaken tegen Kollum

zo 24 februari 2019, 12.59 uur

EANJUM - Zaterdagmiddag stond de nieuwe gemeentelijke derby tussen Anjum en Kollum op het programma. Anjum wist deze wedstrijd te winnen en doet hiermee goede zaken. Eindstand 3-2.

Anjum begon fel aan de wedstrijd en dit leverde direct het eerste doelpunt op. Een fout op het middenveld van Kollum werd door Jan Tijtsma direct afgestraft, 1-0. Kollum kwam hierna iets beter in de wedstrijd. Een schot van Gerard van Zonneveld ging net naast en een schot van Robert Lietmeyer belandde in de handen van Lolke Dijkstra. Een schot van Stephan Overkempe werd door Johan Vonk knap gekeerd en de rebound werd door Gerwin Dijkstra maar net voorlangs geschoten.

Na een kwartier scoorde Kollum toch de gelijkmaker. Een vrije trap werd door Joop Pijnacker hard achter Lolke Dijkstra binnen geschoten, 1-1. Vijf minuten voor de rust kreeg Anjum een levensgrote kans op de voorsprong. Een mooie combinatie tussen Arjen Schregardus, Jan Tijtsma en Stephan Overkempe belandde uiteindelijk op onderkant lat, de rebound werd door de Kollumer verdediging weggewerkt. Op slag van rust was het wel raak. Een voorzet van Mark Jansma werd door Stephan Overkempe achter keeper Johan Vonk gekopt, 2-1.

De tweede helft was nog geen vijf minuten oud toen scheidsrechter Rozema de bal op de strafschopstip legde na een vermeende overtreding in het Anjumer strafschopgebied. Ruben Merkus mocht aanleggen en wist Lolke Dijkstra de verkeerde hoek in te sturen, 2-2. Hierna was het een leuke en open wedstrijd met kansen aan beide kanten. Marinus Hoekstra kopte de bal recht in de handen van Lolke Dijkstra, en een schot van Benjamin Zondervan werd door de Anjumer keeper met een prachtige zweefduik gekeerd. Twintig minuten voor tijd kwam Anjum toch weer op voorsprong nadat een prachtige aanval tussen Arjen Schregardus en Jan Tijtsma op bijna onmogelijke wijze door Pope Bauke Holwerda werd afgerond, 3-2. In de slotminuten belandde een schot van Stephan Overkempe nog op de paal en Johan Vonk zag een schot van Johan Boersma net voorlangs gaan.

Zaterdag 9 maart speelt Anjum op Sportpark It Prottersnest in en tegen Rijperkerk. Aanvang: 14.30 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland


regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende


regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!