Account
Logo
Zoeken
15.4 °C
Fietstunnel Goddeloaze Singel geopend
© WâldNet |  Kinderen van basisscholen De Frissel en de Theun de Vriesskoalle zaaien bloembommen in de berm bij de fietstunnel

Fietstunnel Goddeloaze Singel geopend

vr 5 juli 2019, 12.33 regionaal

FEANWALDEN - De voorzitter van de Gebiedsontwikkelingscommissie De Centrale As, Bertus Mulder en wethouder Kees Wielstra van Dantumadiel hebben vrijdag de fietstunnel bij de Goddeloaze Singel geopend. Ze deden dit samen met leerlingen van basisscholen De Frissel en de Theun de Vriesskoalle uit Feanwâlden.

Door de aanleg van de fietstunnel hoeven fietsers en wandelaars voortaan niet meer gebruik te maken van de overweg en kunnen ze veilig het spoor passeren.

Bloembommen
Voorafgaand aan de openingshandeling kregen een aantal groepen van de basisscholen De Frissel en de Theun de Vriesskoalle een gastles over wilde bijen en bloemen. Na de gastles mochten ze aan de slag met het maken van bloembommen. Er zijn er ruim 1400 gemaakt en gezaaid tijdens de opening. Centrum voor Natuur- en Milieueducatie De Klyster heeft de gastlessen, namens De Centrale As, gegeven.

Bijenpact
Met het zaaien van de bloembommen levert De Centrale As een bijdrage aan het bijvriendelijk maken – en dus de biodiversiteit - in de omgeving. Eerder dit jaar ondertekende gedeputeerde Johannes Kramer het bijenpact. Verschillende organisaties, waaronder de provincie Fryslân, hebben besloten dat zij met bijenpacts elkaar willen uitdagen en de handen ineen willen slaan om samen verrassende lokale oplossingen voor het bijensterfte-probleem te bedenken en uitvoeren.

Opheffen overweg
Met het openen van de fietstunnel kunnen fietsers en wandelaars veilig het spoor passeren en hoeven ze geen gebruik meer te maken van de overweg bij de 'oude' Goddeloaze Singel. Deze overweg wordt door ProRail in september opgeheven. Tot die tijd wordt de overweg afgesloten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws