Account
Logo
Zoeken
13.1 °C

Prima seizoen-ouverture vrouwen Drachtster Boys

ma 16 september 2019, 16.10 uur

DRACHTEN - Bij de start van een nieuw seizoen weet je het maar nooit. Er moeten weer nieuwe speelsters ingepast worden en dat kost tijd. De staf van Drachtster Boys/HR Piping had zich voorgenomen dat dit inpassen sneller moest dan het vorig seizoen. Immers toen werden er in de 1e seizoenshelft te veel punten gemorst. Van de 6 nieuwelingen zijn er 3 geblesseerd (Benthe Huijsman, Marije Procee en Amber Werkman) en de overige 3 speelsters( Simone Hofer, Daphne de Jong en Mellanie Elzinga) stonden gereed voor hun première in het team van Symen Abe Hoekstra.

De wedstrijd tegen zvv Den Haag VR1 kwam wat moeizaam op gang. Beide teams speelden zeer afwachtend en in een laag tempo. Een en ander leidde tot wat kleine kansjes. Aan Haagse zijde van met name spits Romy Scherpenzeel en aan Drachtster kant had Jessie Prijs de bal voor het intikken maar door een sliding van een Haagse verdediger werd dit voorkomen. Tot de 19e minuut. Door een snelle spelhervatting van keepster Anna Reitsma kwam Simone Hofer in balbezit en heel beheerst schoof zij de bal tussen de benen van keepster Lisa Franken door; 1-0. Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft lag het tempo aan beide zijden iets hoger maar tot echte kansen leidde het nog niet. In de 31e minuut werd een aanval van Drachtster Boys/HR Piping afgeslagen……zo leek het …maar de bal kwam toch nog voor de voeten van Mellanie Elzinga die wel raad wist met dit buitenkansje en de 2-0 aantekende.

De 3-0 van Jessie Prijs was van buitengewone schoonheid. Vanaf de helft van de Drachtster vrouwen werd er in 6 balcontacten voor gezorgd dat debutante Daphne de Jong de bal kort kon spelen op Jessie Prijs die de bal onberispelijk binnenschoot.

Samen met de rest van het team lieten de debutanten zien dat zij gereed zijn voor een mooi seizoen in de Eredivisie.


Volgende week vrijdagavond speelt Drachtster Boys/HR Piping VR1 uit in Zwolle tegen Exstudiantes Zwolle/Schuurman VR1, de 1e bekerwedstrijd uit een serie van 4.

Selectie Drachtster Boys/HR Piping VR1: Anna Reitsma (k), Marleen Reenders, Esther van Toledo, Tjitske Sikma, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Mellanie Elzinga, Simone Hofer, Sieta de Vries, Daphne de Jong en Richelle Gordijn (k).

Selectie zvv Den Haag: Lisa Franken (k), Félicienne Minnaar, Rochella Becker, Dionne Vasmeer (k), Annabel ten Broeke, Priscilla de Vos, Ramona van der Harst, Stephanie Valk, Cella Cabrera, Viviënne Nieuwenhoven-Knegtmans en Romy Scherpenzeel.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




ondernemend nieuws

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering




regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919


regionaal nieuws

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen


regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland