8.6 °C

VV Buitenpost onderuit in Genemuiden

zo 8 december 2019, 15.55 uur

BUITENPOST - Een vroege tegengoal kwam VV Buitenpost zaterdag in Genemuiden niet meer te boven. Al na zes minuten liepen de Blauwkes achter de feiten aan. Een kwartier voor rust verdubbelde de thuisploeg de score waarmee het duel gespeeld leek. Buitenpost bleef knokken voor een resultaat, maar uiteindelijk werd het net voor tijd nog 3-0. Na afloop ging het vooral over het eerste doelpunt. De bal was niet over de lijn geweest, beweerden de spelers van Buitenpost stellig. Beelden van SC Genemuiden bevestigden hun gelijk. De Buitenposters blijven met 5 punten uit 13 wedstrijden onderaan staan in de hoofdklasse B.

Protesten
De spelers van Buitenpost waren gebrand op een goed resultaat tegen het team van René van der Weij, die de afgelopen vier jaar hun trainer was. Joran Olijve gaf het goede voorbeeld met een afstandsschot, maar dat werd geblokt. De strategie om lang de nul te houden viel vroeg in de wedstrijd aan diggelen. Na zes minuten mocht SC Genemuiden een hoekschop nemen. Jens Jurn Streutker, oud-Harkemase Boys, kopte de bal richting goal die op de lijn gekeerd werd door doelman Kevin van der Meulen. Assistent-scheidsrechter Erdogan gaf echter aan dat de bal volledig over de lijn was geweest, hetgeen werd overgenomen door Leeuwarder leidsman Boringa. Ondanks protesten van Buitenpost kwam de 1-0 op het scorebord staan.

Discutabel
“De grens vlagde niet overtuigend, hij stak pas na een paar seconden de vlag in de lucht. En ook gezien de reactie van mijn spelers was het geen doelpunt. Een heel discutabele beslissing dus. Wij komen op achterstand waardoor het er niet beter op werd voor ons”, treurde Buitenpost-trainer Jasper Bouma. Zoals verwacht kreeg Genemuiden controle over de wedstrijd, al kon het geen potten breken tegen het compact spelend Buitenpost. Na bijna een half uur was er de tweede kans voor Buitenpost. Olijve’s afstandsschot ging naast het doel. Genemuiden toonde aan efficiënt te zijn. De volgende mogelijkheid van de thuisploeg was direct raak. Jermain Baicadila kopte de 2-0 binnen na een mooie aanval en een afgemeten voorzet.

Gelegenheidsspits
Bouma besloot in de rust te wisselen. Joran Olijve en Halbe Elsenga bleven achter in de kleedkamer en werden vervangen door Rudmer Loonstra en Willem de Boer. Hierdoor verhuisde gelegenheidsspits Rob Dijkstra, die in de eerste helft op een eiland stond, weer naar het middenveld. De thuisploeg bleef ook in de tweede helft de bovenliggende partij. Genemuiden kreeg een aantal mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar Van der Meulen hoefde zich amper in te spannen. Bouma: “Toch ben ik niet ontevreden over de tweede helft. We konden iets meer druk zetten en het werd meer een wedstrijd. Maar het is hét verhaal van dit seizoen: we creëren te weinig kansen.” Op zoek naar de 2-1 kreeg Rik Weening nog een goede mogelijkheid en stuitte Willem de Boer op de keeper. Pas twee minuten voor tijd werd het 3-0. De Buitenposter doelman werd in de korte hoek verrast door een vrije trap van Kay Velda, die de bal door een tweemansmuurtje schoot, en daarmee de eindstand bepaalde.

Bekerwedstrijd
Dinsdagavond om 20.00 uur wacht Drachtster Boys in de 2e ronde van het districtsbekertoernooi. Een oude bekende die wordt ontvangen op Sportpark De Swadde. “Dan zullen wij het spel moeten maken. Een belangrijke wedstrijd, we moeten ervoor zorgen dat we in de koker blijven. Uit de beker kunnen we veel positiviteit halen”, aldus Bouma. De volgende wedstrijd in de competitie, aanstaande zaterdag om 14.00 uur, wordt ook thuis gespeeld. Dan is koploper Eemdijk de tegenstander.

Opstelling Genemuiden: Patrick Jansen, Arend van de Wetering, Jur van Dalfsen, Martijn van der Laan, Nick Buitink (62. Rick Doorn), Frank Kuurman, Sijmon Eenkhoorn, Kay Velda, Nouredinne Boutzamar (85. Gerhald Visscher), Jens Jurn Streutker, Jermain Baicadila (67. Job van Dalfsen).

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Danny Boersma, Jelmer Vos, Robin Huisman de Jong, Wim de Vries, Berend Schootstra, Joran Olijve (46. Willem de Boer), Halbe Elsenga (46. Rudmer Loonstra), Rik Weening, Rob Dijkstra (66. Mark Huizinga), Jorrit Terpstra.

Scoreverloop: 6. Jens Jurn Streutker 1-0, 33. Jermain Baicadila 2-0, 88. Kay Velda 3-0

Gele kaart: Rick Doorn (Genemuiden)