Account
Logo
Zoeken
4.8 °C
De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling

Uitslaande brand in loods aan Oedsmawei in Grou

do 9 januari 2020, 12.42 uur

GROU - Er is rond het middaguur een grote uitslaande brand uitgebroken in een loods van watersportbedrijf Anja aan de Oedsmawei in Grou. De hulpdiensten werden vanaf 12.28 uur opgeroepen en meerdere brandweerploegen moesten in actie komen voor de brand.

In de loods was een kruiser in brand gevlogen. Er stonden in de loods meerdere boten. Naast Grou is ook de brandweerploeg van Akkrum opgeroepen voor de brand. Doordat de brand zich razendsnel ontwikkelde werden er stap voor stap meer brandweerploegen uit de regio opgeroepen om ter plaatse te komen.

De brandweer liet omstreeks 13.00 uur weten dat GRIP1 is afgekondigd. Diverse instanties en disciplines kunnen dan worden ingezet in verband met de brand. Er stond een harde wind waardoor er een grotere kans op branduitbreiding was. Naast de loods staan namelijk meerdere panden. De brandweer liet weten: "We doen er alles aan om brandoverslag te voorkomen."

Brandweermensen gewond
Tijdens het bluswerk zijn in Grou twee brandweermannen lichtgewond geraakt. Dit gebeurde toen tijdens de brand een muur omviel. De mannen raakten lichtgewond en hoefden geen medische behandeling. Twee meetploegen zijn ingezet om de omgeving te verkennen op verspreiding van eventueel gevaarlijke stoffen.

NL Alert
In Grou werd vanwege de brand een NL-alert afgegeven met de boodschap: "sluit ramen en deuren en schakel mechanische ventilatie uit. De Oedsmawei is afgesloten voor alle verkeer. De brand is bij Anja watersportbedrijf."

Medewerker ademde rook in, hond vermist
Een medewerker die op het moment dat de brand uitbrak nog in het pand was heeft rook ingeademd. De man is door het ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Daarnaast was er op het moment van de brand een hond in het pand aanwezig. Deze wordt op dit moment nog vermist.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!