3 °C

De Granaet zet achterstand lastminute om in winst

zo 19 januari 2020, 16.53 uur

DOKKUM - Zaterdag mocht de korfbalselectie het Dokkumer publiek weer vermaken met twee thuiswedstrijden. Om 16:50 werd de wedstrijd De Granaet 2 – Drachten/Van der Wiel 3 ingefloten door G.H. van der Veen. De thuisclub begon sterk tegen de koploper. De eerste 15/20 minuten van de wedstrijd ging de wedstrijd redelijk gelijkop tot 9-10. Hierna was Drachten achtmaal trefzeker waardoor er uitgelopen werd naar 9-18. Uiteindelijk werd er met 15-29 verloren.

Voor het eerste een belangrijke en bijzondere wedstrijd. Belangrijk omdat er nog maar twee punten gepakt zijn in de competitie en bijzonder omdat er gespeeld werd tegen oud-trainster José Berkenbosch. De Granaet begon de wedstrijd scherp en wist via 2-0 en 3-1 op een 4-3 voorsprong te komen. Daarna kwam ROG ook beter in de wedstrijd, zij wisten de stand gelijk te trekken tot 6-6. Hierna werd een sprint van ROG ingezet: via 6-9, 8-12 en 9-16 werd er een ruststand van 10-17 op het scorebord gezet.

In de pauze zei Henk Sjoerd dat alles nog mogelijk was, mits De Granaet 30 minuten de strijd zouden leveren.

De Granaet begon de tweede helft dan ook goed. De Granaet wist vijfmaal achter elkaar te scoren, waardoor er slechts nog een gat van twee punten op het scorebord stond: 15-17. Daarna brak een spannende periode aan waarbij ROG ook weer doelpunten begon te maken: 18-21. Toch wist de Granaet terug te komen naar 19-21, 20-21 en 21-21, waarna Karsten in de laatste minuut de winnende treffer maakte: 22-21.

De selectie bedankt de supporters voor de aanmoediging! Volgende week speelt de selectie uitwedstrijden. Het tweede van de Granaet speelt tegen Ritola en het eerste tegen Noordenveld. Zaterdag 8 februari worden er weer thuiswedstrijden gespeeld: het tweede speelt dan om 18:00 tegen CSL 3 en het eerste om 19:15 tegen DTG 1.