Account
Logo
Zoeken
5.1 °C
Foto: Geert Huisman |  De medewerkers van de Rabobank Drachten Friesland Oost die woonachtig zijn in Harkema overhandigen de bijdrage aan de voorzitter en de beheerster van De Spitkeet.

De Spitkeet ontvangt bijdrage Rabobank

vr 24 januari 2020, 21.34 uur

HARKEMA - Openluchtmuseum De Spitkeet heeft een bijdrage van 20.000 euro gekregen vanuit het Fonds Coöperatief Dividend van Rabobank Drachten Friesland Oost. De bijdrage wordt ingezet voor de uitbreiding van de ontvangstruimte, zodat De Spitkeet meer bezoekers tegelijk kan ontvangen.

Het doel van de De Spitkeet is ‘het tonen van het verband tussen natuur, wonen en werken op de arme Fries-Groningse Heide in de 19de eeuw en het begin van de 20ste eeuw en voorts al hetgeen met het een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords’.

"Wij zijn erg blij met de steun die we krijgen van de Rabobank.", aldus Jarig Wijma, voorzitter van De Spitkeet. ‘Daardoor is het mogelijk om onze bezoekers nog beter te ontvangen’.

Het Fonds Coöperatief Dividend van Rabobank Drachten Friesland Oost is er voor lokale maatschappelijke initiatieven die de leefbaarheid in de omgeving vergroten. Leden van de ledenraad van de bank beslissen over de aanvragen. Het Fonds Coöperatief Dividend is een vorm van dividend waarmee een deel van de nettowinst van de bank ter beschikking wordt gesteld aan veelal maatschappelijke doelen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!