Account
Logo
Zoeken
9 °C

Hennepknipster krijgt werkstraf voor wiet in Grou

za 29 februari 2020, 8.35 uur

LEEUWARDEN - Een 32-jarige inwoonster van Den Haag die betrokken is geweest bij een wietkwekerij in Grou, is vrijdag door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand. In dezelfde zaak werd eerder, op 4 oktober vorig jaar, de 49-jarige huurder van het pand aan de Oostergoweg veroordeeld tot twee maanden cel.

17 kilo hennep
Drie medeverdachten, in de leeftijd van 28 tot 35 jaar en alle drie woonachtig in Emmeloord, werden vrijgesproken. De officier van justitie had drie maanden tegen hen cel geëist. Begin april vorig jaar vond de politie bij een inval in de woning bijna 17 kilo hennep. De vrouw erkende dat ze hennep had geknipt. De mannen die werden vrijgesproken verklaarden dat ze alleen op bezoek waren, ze wisten niks van de kwekerij.

Groene aanslag op de schoenen
Het feit dat hun schoenen naar hennep roken en dat er groene aanslag op zat, was indertijd voor de rechter niet voldoende om het drietal te veroordelen voor betrokkenheid bij de kwekerij. De politie deed een inval na klachten van omwonenden. Er werden dagelijks auto’s bij de woning gesignaleerd en er was opvallend veel activiteit op de bovenverdieping. Toen de politie aan de deur kwam, was er al geoogst.

14.000 euro
Op basis van de aangetroffen resten schatte de politie dat er ruim 300 hennepplanten in de woning moeten hebben gestaan. De hennep die werd aangetroffen lag te drogen. De bewoner moest het huis uit. Hij is vooral financieel zwaar getroffen. Hij moest 3000 euro betalen aan de woningbouwvereniging, Liander sloeg hem aan voor 2700 euro omdat de stroommeter was gesaboteerd en de gemeente Leeuwarden zou ook nog eens 14.000 euro van de man vorderen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!



regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer