8.3 °C

VV Anjum wint thuis van Waskemeer

ma 9 maart 2020, 15.30 uur

WASKEMEER - Alvorens de wedstrijd begon waren de spanningen erg hoog, dit omdat beide teams de punten erg nodig zouden hebben, en er verderop in de competitie ook belangrijke punten te verdelen waren.
Dus het beloofde een mooie wedstrijd te worden, echter was dit beslist niet het geval in de eerst helft. De beginfase is altijd rommelig i.v.m. het wennen aan elkaar, het veld en de tactische opvattingen proberen na te komen, alleen was de eerste helft er een om snel te vergeten.

Het ging de eerste helft om 2 momenten, de eerste waar de goal van Waskemeer uitviel, een lange bal van achteruit werd verkeerd ingeschat door de Anjum verdediging, waardoor Bouwe Veenstra (73 goals, waarvan 10% tegen Anjum) alleen op keeper Lolke Dijkstra mocht afgaan, deze omspeelde hij en zette de 0-1 op het scorebord. Het tweede moment was er een voor Anjum, Jan Tijtsma kwam de bal halen op eigen helft en zette een heuse demarrage in. Hij speelde hierbij 4 Waskemeer spelers, en kwam door de ruimte gemaakt door de spitsen alleen voor de keeper te staan, deze wist de uitstekende keepende goalie net te pareren tot corner. Anjum ging rusten met een 0-1 achterstand.

De tweede helft moest Anjum komen, iets wat ook in het hoofd van de spelers zat kon je merken. De tweede helft combineerde Anjum erop los, alleen tot een echt grote kans wist het niet te komen. Anjum trainer Sip Jaap Bos bracht na 15 minuten spelen nieuw elan in de ploeg, in de naam van Johan Sipma. Deze werd ten koste van een verdediger ingebracht. Anjum ging nog aanvallender spelen om meer dwingend voor de goal te komen.

Sipma's eerste pass, was er meteen 1 op Stephan. Hij stak hem 1:1 met de keeper en Stephan faalde niet, alleen helaas voor de Anjum aanhang werd er terecht gevlagd voor buitenspel. Daarna kwam Jan Tijtsma goed door op links, hij kapte hierbij 2 spelers uit, alleen op het laatste moment stuiterde de bal op waardoor zijn inzet hard over ging. Anjum rook bloed en wist dat er wat te halen viel, in de 75e minuut kwam Johan Boersma goed door op links en gaf de bal voor, waarna Stephan Overkempe goed voor zijn man kwam en de bal loeihard met links tegen touwen roste. 1-1 met nog een kwartier te spelen.

Hierna was er nog een kans voor Johan Boersma, met de rug naar de goal, gebruikte hij zijn tegenstander als draaischijf en schoot meteen, echter was de Waskemeer goalie weer een sta-in-de-weg. In de 80e minuut kwam Anjum geheel terecht wel op voorsprong door een vlotte combinatie. Johan Sipma kwam hierdoor op recht vrij en gaf de bal voor, deze belandde bij Stephan Overkempe. In plaats van meteen te schieten behield hij de rust, kapte een speler uit en schoof de bal in de verre hoek. 2-1 Anjum.

De slotfase was vooral hectisch in beide 16-meter gebieden. In de Anjum 16 moest Lolke Dijkstra nog een aantal keer alert optreden, maar van echt gevaar was er geen sprake. In de Waskemeer 16 daarentegen kwam er nog 1 grote kans. Jan Tijtsma zette weer een prima actie in en kwam weer 1:1 met de keeper, daar waar afgeven wellicht een beter alternatief was geweest ging hij voor eigen succes, alleen was er weer de Waskemeer goalie die roet in het eten gooide. Kort hierna blies de scheidsrechter af en bleven de 3 punten zwaar verdiend in Anjum.

Scoreverloop:
12’ 0-1 Bouwe Veenstra (WAS)
75’ 1-1 Stephan Overkempe (VVA)
85’ 2-1 Stephan Overkempe (VVA)

Scheidsrechter: Dhr. L. Leenknegt

Balsponsor: Club van 100 ; V.V. Anjum
Pupil van de Week: Lars Leegstra (JO10)

Verslag: Minne Zijlstra