4,7 °C

Drugsdealer Harkema gaat naar verslavingskliniek

di 29 september 2020 15.30 uur

LEEUWARDEN -

De rechtbank in Leeuwarden heeft een 20-jarige drugsdealer uit Harkema naar een kliniek gestuurd. De Harkemaster werd dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf die gelijk is aan het voorarrest - 162 dagen - plus 12 maanden voorwaardelijk. Hij heeft vanaf juni 2018 tot eind april van dit jaar speed en ghb gedeald.

Halve kilo speed in de vriezer
De Harkemaster schroomde er niet voor om ook aan minderjarigen te verkopen. Hij dealde om zijn eigen verslaving te bekostigen, de ghb maakte hij zelf. Toen de politie op 24 april een inval deed in zijn woning, lag er bijna een halve kilo speed in de vriezer en drie liter ghb. De Harkemaster gebruikt drugs sinds zijn veertiende.

Gemotiveerd voor behandeling
Hij is er nu van de drugs af en dat wil hij ook zou houden. Twee geleden op de zitting zei hij dat hij gemotiveerd is voor een behandeling. Hij kan vanaf 1 oktober in de verslavingskliniek in Beilen terecht. Na de opname moet hij zich ambulant laten behandelen door Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN) en komt hij in een begeleid wonen-traject.

Op rotonde rechtdoor gereden
Hij moet verplicht meewerken aan urinecontroles en ademonderzoek. In de nacht van 12 op 13 oktober had hij ongevraagd de auto van zijn zwager meegepikt. Op een rotonde in de Swanneblom in Drachten was hij rechtdoor gereden. Hij had de auto, total loss, achtergelaten in een weiland.

 

Regionaal nieuws

4,7 °C

3 inbraken

13 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.