Account
Logo
Zoeken
8.2 °C
Foto: Jelke Jongsma |  Alle lopers droegen een hardloopshirt met het nieuwe logo.

Stichting ROOBOL introduceert nieuw logo

di 29 september 2020, 18.27 uur

KOLLUM - Dinsdag organiseerde de stichting Roobol (Regionaal Orgaan Openbaar Basis Onderwijs Lauwersland) de ROOBOL-RUN met als doel het nieuwe logo te introduceren en extra onder de aandacht te brengen.

Al geruime tijd zijn leerkrachten van de scholen aan het oefenen (buiten schooltijd uiteraard) Het parkoers dat werd afgelegd telt maar liefst 75 km en leidde door het schitterende landschap van Noordoost-Friesland langs alle 13 ROOBOL-scholen en SLS de Twa-Ikker; scholen die sport en sportiviteit hoog in het vaandel hebben staan.

De lopers hoefden de afstand van 75 km niet persoonlijk helemaal af te leggen, (hoewel in de reglementen ook niet terug te vinden is dat dit verboden zou zijn); het betrof een volledig coronabestendige estafetteloop. Iedere school zorgde voor een paar lopers die zelf mochten bepalen hoeveel km ze van de hun toegewezen etappe af ging leggen. Dit mocht de complete afstand zijn, maar ook delen ervan. Voor de morele ondersteuning waren er drie fietsers aanwezig en om de lopers niet in de verleiding te brengen werden de bagagedragers van de fietsen verwijderd of voorzien van prikkeldraad.

Omdat de loop vooral bedoeld is om het nieuwe nieuwe logo te tonen, werd dit uitgebreid onder de aandacht gebracht worden. Zo droegen alle lopers een hardloopshirt met het nieuwe logo.

Livestream
Omdat gezondheid bij de scholen voorop stond kon vanwege het coronavirus niet iedereen het gebeuren live meemaken. Daarom konden leerlingen, meesters, juffen, ouders, etc. via een livestream op YouTube meekijken met de run.

Aftrap en eindpunt
De lopers van Samenlevingsschool De Tijstream uit Holwerd trapten om 7:30 uur het festijn af. Zij liepen van de Tijstream naar het plaatsnaambordje Dokkum en daar nam Team Dokkum het stokje over. Dit ging zo door totdat alle ROOBOL-scholen aan de beurt waren geweest. Op volgorde: De Tijstream te Holwerd, Burgerschool te Dokkum, Nynke van Hichtum te Dokkum, Boteskoalle te Damwâld, Theun de Vriesskoalle te Feanwâlden, ’t Pompeblêd te De Westereen, it Twaspan te Twijzelerheide, de Balkwar te Kootstertille, Holdersnest te Harkema, De Walddiik te Boelenslaan, It Skriuwboerd te Surhuisterveen, Twa-ikker (SLS) te Augustinusga, De Mienskip te Buitenpost, Professor Casimirschool te Kollum, Bestuursbureau ROOBOL te Buitenpost.
De finish van de ROOBOL-Run eindigde op het bestuursbureau van ROOBOL te Buitenpost.

Tijdens het event werden er cadeautasjes gebracht bij de scholen met daarin leuke spullen voorzien van het nieuwe logo. En natuurlijk werden de kinderen niet vergeten: zij kregen allemaal een klein presentje passend bij het logo.

Uitleg Logo
Het Nieuwe ROOBOL-logo heeft alles te maken met de slogan ‘het beste uit kinderen halen’. Dit doet ROOBOL onder andere door ‘onderzoekend leren’. Leerlingen krijgen het vertrouwen om zich te ontwikkelen op de manier die het best bij hen past. Een stukje eigenaarschap bij de leerling! Vandaar de loep in het logo: een goed instrument bij het onderzoekend leren, maar ook erg handig bij de zoektocht naar de eigen mogelijkheden.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vlammen slaan uit schoorsteen bij woning in Drachten

Vlammen slaan uit schoorsteen bij woning in Drachten

regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland


regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost