Account
Logo
Zoeken
4.9 °C
Aanbod fysiotherapiepraktijken verschilt sterk in Friesland
Ook in Westellingwerf is het aanbod schaars

Aanbod fysiotherapiepraktijken verschilt sterk in Friesland

wo 18 november 2020, 11.00 uur

LEEUWARDEN - Per 10.000 inwoners zijn in Friesland 6,3 fysiotherapiepraktijken te vinden. Wel verschilt het aanbod sterk per gemeente: van 1,9 praktijk per 10.000 inwoners in Harlingen tot 17,3 praktijken op Vlieland. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer dat - in aanloop naar de Nationale Dag van de Fysiotherapeut - eigen gegevens en data van het CBS analyseerde.

Verschillen zijn groot per gemeente

Ten opzichte van het aantal inwoners zijn de minste fysiotherapiepraktijken te vinden in Harlingen(1,9). Ook in Westellingwerf is het aanbod schaars met 3,9 praktijken per 10.000 inwoners.

De grootste uitschieter in Friesland is daarentegen de gemeente Vlieland met 17,3 fysiotherapiepraktijken praktijken per 10.000 inwoners. Ook Ameland (13,5) en Schiermonnikoog (10,6) hebben een relatief groot aanbod ten opzichte van het aantal inwoners. Meer informatie op Independer over het onderzoek vindt u op: aanbod fysiotherapiepraktijken per gemeente.

Aanbod Friesland relatief laag

Friesland telt - relatief gezien - een laag aantal fysiotherapiepraktijken. Per 10.000 inwoners zijn er 6,3 praktijken te vinden in de provincie. Dit aantal ligt lager dan het landelijke gemiddelde van 6,6 praktijken per 10.000 inwoners. De minste fysiotherapiepraktijken echter zijn te vinden in Gelderland (5,9).

Mensen met lichamelijke klachten hebben daarentegen de meeste keus in Limburg. Hier zijn namelijk 7,8 fysiotherapiepraktijken te vinden per 10.000 inwoners.

Fysiotherapie niet in de basisverzekering

Bas Knopperts van Independer: "Wij horen vaak misverstanden over fysiotherapie. Zo weet lang niet iedereen dat fysiotherapie niet onder de basisverzekering valt en je meestal zelf moet betalen als je hiervoor geen aanvullende verzekering hebt. Er is wel een uitzondering voor mensen met bepaalde chronische aandoeningen. Zij krijgen fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste negen fysio-behandelingen altijd vergoed uit de basisverzekering.'' Als volwassen (fanatieke) sporter is het daarom verstandig om voor komende jaar je zorgverzekering te vergelijken op inhoud als het gaat om behandelingen bij de fysio.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.3%
Nee  
55.6%
Maakt me niet uit  
18.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!